Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersro i franskt samarbete

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Jägersro och Hugo Åbergs Memorial bildar tillsammans med tre av Frankrikes största sprinterlopp en ny satsning. Detta under namnet Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017.

Publicerad:

Den nya satsningen är en serie som består av totalt fyra lopp där alla går över 1.609 meter. Dessutom finns en bonus att hämta. 50.000 euro tilldelas den häst som startar i alla fyra lopp och är först över linjen i minst tre av dem.
– Jägersro har alltid strävat efter att ha ett starkt internationellt utbyte och det här är ett led I den satsningen. Samarbetet känns också väldigt naturligt eftersom vi sedan manga år haft ett fint samarbete med Cagnes–Sur–Mer – på senare år genom World Summer Cup Junior, säger Jägersros vd Kent Öhlander till banans hemsida.

Premiären äger rum i slutet av april och den sista deltävlingen är i slutet av augusti.

Datumen:

  • 29 april - Argentan
  • 9 juli - La Capelle
  • 25 juli - Jägersro
  • 26 augusti - Cagnes–Sur–Mer

Vinnaren av de två första franska loppen får också ett wildcard till Hugo Åbergs Memorial och vinnarna av de tre första loppen får wildcard till avslutningen i Cagnes–Sur–Mer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.