Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson efter nya milstolpen: "Det är klart att jag är stolt"

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

Idag fixade Magnus Jakobsson sin 2000:e seger då han styrde Jinx'em först över linjen på Axevalla.
– Jag sitter i bilen på väg hem nu och tänker på att 2000 segrar är inte så illa det, säger Jakobsson till Travronden.

Publicerad:

Vi tar den klassiska frågan först, hur känns det?

– Tack så mycket! Det känns så klar bra. Jag sitter i bilen på väg hem nu och tänker på att 2000 segrar är inte så illa det.

Blir det något firande ikväll, och i så fall på vilket sätt?

– Lite firande lär det bli innan sängen kallar. Ett glas champagne eller så får man unna sig.

Banan där den tvåtusende segern togs idag var Axevalla, samma bana var den tusende segern bärgades 2010, vad är det som är så speciellt med just den banan?

– Haha, det vet jag inte. Det är nog mest slumpen som gjort att det blivit som det blivit. Det roliga är att tusende segerns togs med en Berne Gustafsson-tränad häst (Thai Goldie reds anmn.) och det höll nästan på att bli så även denna gång, men det var en seger för tidigt.

Vad känner du när tänker på antalet segrar. 2000 är ju ingen liten summa?

– Nä det är det inte och det är klart att jag är stolt. När jag räknat på det så är det inte heller på så väldans många försök heller, drygt 17 000, så det är jag extra stolt över.

Någon seger som sticker ut lite extra?

– De roligaste är de som är tagna med min egna så klart. Global Kitten i Sto SM 2012 och Anton Komet i Sverigeloppet 1999 är väl framförallt de som ligger mig varmt om hjärtat.

Med tanke på alla dessa segrar måste du ha kört en och annan fin häst genom åren, men vem skulle du säga är den bästa du suttit upp bakom?

– Det går inte att säga. Jag har kört så många fina hästar genom åren, nä det är helt omöjligt.

Kort efter seger nummer 2000 kom så 2001 med Charlock Wiking, blir det 3000 också?

– Haha, ja det hoppas jag, det är bara att sätta full fart! Senaste tiden har jag gått in mer för att träna och inte åkt runt och kört lika mycket, så det kan kanske dröja lite längre än de nio år det tog mellan 1000 och 2000. Som det är just nu orkar jag inte ha 50 hästar i träning och sedan åka iväg och köra varje dag, men vem vet, rätt som det är kanske jag får ett ryck igen.

Hur tycker du annars året flytit på hittills?

– Det har gått bra, det tycker jag. Vi tog det rätt så lugnt med startandet av våra hästar i vinter, vilket vi har gjort de senaste åren, och det ser ut att ge bra betalt. Hästarna är pigga och fräscha och upplägget vi har känns helt rätt.

Är det någon häst i stallet som utmärker sig lite extra?

– Det är många fina med för lite pengar på sig sett till vad de kan. Både Global Unprotected och Global Weather är fina och har potential att gå långt om alla bitar faller på plats.

Det blir ingen längre vila för dig i sulkyn utan redan imorgon svingar du dig upp igen när din egna 4 Fossens Wally går ut som hårt betrodd i V86-8, vad har du att säga om henne?

– Hon känns bara bra. Hon fick en paus efter senaste starten, vilket var planerat, men känns bara fin i lättare jobb inför det här. Utgångsläget blev bra och hon har visat sig rätt så kvick i benen utan att jag aldrig riktigt laddat med henne från start. Hon är säkrare i autostart än i voltstart även om hon skötte sig förvånansvärt säkert från start. In i första sväng blev hon dock konfunderad och började rulla, vilket gjorde att hon galopperade. Det var synd för hon gick bra efteråt och hade nog varit med och gjort upp om segern felfri. Med tanke på det borde hon vara en av dem som ska räknas den här gången. Barfota bak, som hon gick senast, gav ingen vidare effekt och vi sätter därför på skorna igen till den här starten. I övrigt ändrar jag inget utan hästen tävlar fortsatt med öppet huvudlag och vanlig vagn.

Det låter som att vi ska skriva 2002 segrar efter imorgon kväll?

– Haha, ja vi kan alltid hoppas!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.