Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jättenöjd med henne sist"

Foto: ALN
Det blev seger för Kryssa Futura direkt i årsdebuten. Foto: ALN

Jägersros Tomas Malmqvist reser till Axevalla med två hästar till start inom V64.

Publicerad:

Med en dryg vecka till kval till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal är det högtid för fyraåringarna att hitta storformen. Tomas Malmqvist startar Kryssa Futura (V64-6) i kvällens V64 på Jägersro i en del av matchningen dit. Malmqvist startar också Borups Orkide (V64-2) som även hon kan vara aktuell för kvalet på Åby den 29 april.
– Borups Orkide är ganska bra i grund och botten men har haft hiskeligt dåliga spår på slutet. Vi ändrar lite i värmningsrutinerna denna gång och med rätt lopp så kan hon vara bland de tre. Det blir barfota fram precis som senast, säger Tomas Malmqvist.

Kryssa Futura vann direkt i årsdebuten när hon speedade ner Princess Face kort före mål.
– Henne var jag jättenöjd med senast och allt verkar bra med henne efteråt. Nu möter hon bra hästar och jag tycker att hon fått ett lite för taskigt läge för att jag ska vara helt nöjd. Hon kommer att gå barfota runt om.
 
Vad är planen framöver med dessa hästar?
– För Borups Orkides del så beror det lite på hur hon går. Jag tror att det är en bra häst och får hon det att fungera så kommer jag att spänna bågen. För Kryssa Futura är tanken att det blir kval till Drottningens.
 
Bör man strecka dina hästar i kväll?
– Är man som spelare nere på tre, fyra streck i loppen så tycker jag det.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.