Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jättepositiv häst"

Foto: JEANNIE KARLSON
Roger Nilsson uttalar sig om stallets chanser idag vid Bodentravets lunchtrav. Foto: JEANNIE KARLSON

Boden är värd för dagens lunchtävlingar. Hemmatränaren Roger Nilsson har tre hästar till start inom dagens V65-spel.

Publicerad:

- Desuper Filius (V65-4) har gjort tre starter för mig och det är verkligen en jättepositiv häst. Första starten han gjorde var riktigt bra, sedan blev han hovöm och galopperade bort en seger. Hästen var helt okörd i det läget. Senast blev det helt fel när han satt långt bak och det gick så sakta där framme. Hästen avslutade 1.11,5 sista 700 meterna i tredjespår och svarade för en bra prestation. Formen är intakt och jag tänker försöka öppna lite mer med honom idag då min känsla är att han kan öppna rätt så bra. Han bör kunna vara med bland de tre främsta, säger Roger Nilsson som i loppet efter har två hästar till start.
- Beaufort (V65-5) är verkligen inte att lita på och tar gärna den enkla vägen ut. Senast tävlade han med en jänkarvagn för första gången och gick i mål med mycket krafter kvar. Den får han tävla med idag igen. Distansen passar mycket bättre denna gång och om han inte hamnar för långt bak så kommer han dyka upp där framme till slut, säger Roger Nilsson.
- Bonito Hornline (V65-5) har inte varit helt frisk i de två senaste starterna. Han har fått en paus och blivit uppfräschad. Hästen har bra kapacitet för klassen och brukar tävla bra efter längre uppehåll, men läget är inte bra och han är inte vässad så det är ingenting för vinnarspelarna, avslutar Roger Nilsson

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.