Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskräll när Månprinsen föll

Foto: KANAL 75
Suivikas slog även nordiska eliten ifjol när han vann under Finlandia Ajo-dagen. Foto: KANAL 75

Det blev en jätteskräll när Månprinsen A.M. föll som storfavorit när nordisk mästerskap avgjordes i åländska Mariehamn. Vann gjorde 80-oddsaren Suivikas och blev den första finske vinnaren av loppet sedan loppet upptogs i nuvarande form 2006.

Publicerad:

Finske Suivikas (e. Suikku) har länge varit en av Finlands bästa hästar, men har det senaste året hamnat i skymundan av landsmännen Vitter och Jokivarren Kunkku, men nu fick han sin revansch. Han hamnade långt ner i kön från sitt bakspår, men kunde följa med Månprinsen A.M. när han attackerade och kort före mål kunde han plocka ner Tekno Jerken (e. Mörtvedt Jerkeld) som hade knäckt ledande Vitter från dödens. Segertiden skrevs till 1.23,6a/2.140 meter och förstapriset var 16.150 euro.

– 400 meter kvar sa jag till Suivikas att vi behöver lite pengar hem och det är dags att springa lite och det gjorde han. Hästen hade problem före Kungstravet och hade siktat dit, men nu två veckor senare hade han hittat toppform och det var stort att slå Månprinsen A.M, sa Terho Rautiainen i segerintervjun.

Månprinsen A.M. fick en orolig resa. När han attackerade tidigt i loppet, fick han svar av Tekno Jerken och blev utsvarad i tredjespår, men kunde komma ner i andra ytter en bit. Han blev utstött i tredjespår igen ganska tidigt och fick gå en stor del av slutvarvet i tredjespår och in på upploppet var han slagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.