Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskrällen: I Love Paris vann EM för ston

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det blev ett händelserikt lopp – men när allt skulle avgöras var det bara en häst på banan: jätteskrällen I Love Paris.

Publicerad:

Det blev hård körning hela vägen i Prix Maharajah. När upploppet nalkades hade dock Björn Goop-tränade I Love Paris (e. Steinlager) gott om krafter kvar och segern blev till slut enkel.
Johnny Takter gav hästen ett fint rygglopp i andraspår och kunde följa med när Anna Mix avancerade via tredjespår på den sista bortre långsidan. När upploppet kom vred Takter ut I Love Paris från Anna Mix rygg – och då bet det riktigt bra.
– Jag hade inte koll på att det var en så fantastiskt fin häst. Hon lägger ner bra hästar trots ett dåligt utgångsläge och går med styrka in i mål, sade Johnny Takter efter segern.
Att I Love Paris skulle springa in 800.000 kronor under dagen var det fler som hade svårt att se. Vinnaroddset landade på 47 gånger pengarna.
– Hon kändes starkare och starkare hela tiden.
Segertiden skrevs till mycket fina 1.11.1a/2.140 meter. Tvåa i mål blev Sofia Aronssons Anna Mix tillsammas med Kim Eriksson. 
Under loppet fick ledande Your Highness varva på 1.11,0 med hård uppvaktning av utvändige Ranch Kelly. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.