Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Je t´Aime Express hela vägen

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Je t´Aime Express vann Anders Jahres Pokallopp (arkivbild). Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

V75-omgången på Jarlsberg bjöd på många fantastiska prestationer. En av dem var definitivt Je t´Aime Express seger i Anders Jahres Pokallopp.

Publicerad:

Innerspåret passade Je t´Aime Express perfekt under Anders Jahres Pokallopp (V75-3). Med ett helstäng huvudlag på avgjorde Peter Untersteiners femåring spetstriden omgående. Efter en första femhundring på 1,10.0 varvade  Je t´Aime Express på tiden 1.11,3. Och trots att den femårige valacken fortsatte i pigg stil i ledningen så räckte krafterna hela vägen fram till seger för Je t´Aime Express. Väl där kom Peter Invges och D.D.'s Hitman flygande längst ut i banan och kuskarna själva hade svårt att konstatera vem som vann. Men Untersteiner lyckades alltså hålla ut och vinna med Je t´Aime Express på kilometertiden 1.11,7a/2100 meter. 

– Det här måste har varit topp tre-fyra av hans prestationer. Han har gjort många fina lopp och kändes riktigt på hugget idag, han var löpsugen, sade Peter Untersteiner efter loppet och en färsk segercheck på 200.000 norska kronor. 
Bakom toppduon sprang Spirit Real in som trea efter att ha lagt sig utvändigt om ledaren under slutsvängen efter en resa i andra utvändigt. 
 
Dagens höjdpunkt tillika V75-6, Ulf Thoresen Grand International vanns av Sauveur. Läs mer om det rafflande loppet här.
 
On Hold infriade favoritskapet i den första avdelningen som avgjordes över 3.100 meter. Men Magnus Jakobsson och On Hold (e. Valley Victor) satt kvar länge i femte utvändigt och hade långt fram till ledanade Pingo Spring som hade kört de första två varven på beskedliga 1.16,6. 1200 meter från mål skickade Jakobsson ut On Hold i tredjespår och fick draghjälp till en början. Vid ingången till sista sväng lämnade On Hold tredjespår för att via fjärdespår sätta in en snabb och kraftfull attack ute i spåren. Redan i början av sista sväng hade On hold satt klorna i ledaren som trots det stred hela vägen fram till linjen som On Hold alltså nådde först på tiden 1.14,0/3160 meter.
– Jag fick ju tag i ledaren ganska tidigt men han stretade emot bra och min häst fick verkligen ge allt för att vinna, sade Magnus Jakobsson efter segern. 
Noterbart är att det krävdes en omstart för att få iväg de 14 ekipagen. 
 
Den andra avdelningen avgjordes över 1609 meter. Men redan efter ett par steg så hade andrahandsfavoriten Netherlee´s Dream (e. Dream Vacation) snabbstartat från spår ett och avgjort spetsstriden. Därifrån körde Svein Ove Wassberg hästen i ett snabbt tempo med noteringarna 1.09,2/500 meter och 1.10,3/1000 meter. På upploppet visade sig hästen vara överlägsen och lämnade samtliga konkurenter på behörigt avstånd och gick i mål på tiden 1.11,5a/1609 meter.
Bakom segraren spurtade Miley Goal in som två tillsammans med kusken Lars Anvar Kolle. 
 
Roger Walmann var mycket belåten efter den fjärde avdelningen. Hans Playboy Face med Kenneth Haugstad i sulkyn gav inte konkurrenterna en chans.Det blev en spetsstrid där Haugstad låg utvändigt om Buttercup och Rune Wiig. Men efter att Haugstad kört resolut fick han överta ledningen på den första långsidan. Väl där visade Playboy upp rejäla fartresurser efter att växla tempo på nytt när attackerna började komma in i sista sväng. Då lämnade ekipaget övriga långt bakom sig och kunde finåka den sista biten över linjen på kilometertiden 1.12,5a/1609 meter. 
– Det var kul att vi fick vinna ett lopp här idag, det känns som att det har häxat lite för oss i de två tidigare loppen. Vi har inte riktigt kommit rätt på den här hästen än men jag hoppas att det börjar släppa nu, sade Roger Walmann efter segern. 
 
Under slutsvängen började Lars Anvar Kolle titta sig över högeraxeln tillsammans med Escape Boko i den femte avdelningen. Efter att han kört utvändigt om andrahandsfavoriten Beauty Cash och Ulf Ohlsson tackade Kolle och Escape Boko för sällskapet gick ifrån och kunde hålla ut för favoriten Digital Star som fick en sen lucka och spurtade in som tvåa. Den första kilometern kördes på lugna 1.15,6 och Escape Bokos segertid skrevs till 1.14,0a/2100 meter.
– Det är en stark och rejäl häst och jag kände 500 kvar att ledaren inte hade mycket kvar. Det här är en bra häst som var riktigt bra som treåring men sedan har det gått lite grus i maskineriet och han hade en säsong där han inte var som bäst, sade Lars Anvar Kolle efter loppet. 
 
Jerry Riordans unga stjärnskott Twister Bi var helt överlägsen i den sista avdelningen. Med Tom Erik Solberg i sulkyn kunde ekipaget överta ledningen på den första långsidan och sedan kom ingen i närheten. Kusken var minst sagt belåten efter segern. 
– Det här är en riktigt bra häst och det var inga problem under hela loppet. Han bara ökade farten hela loppet och jag lät honom bestämma lite själv, sade Tome Erik Solberg efter segern. 
 
 
Rätt V75-rad, Jarlsberg:
15 On Hold
1 Netherlee´s Dream 
1 Je t´Aime Express
4 Playboy Face
5 Escape Boko 
6 Sauveur
3 Twister Bi
 
Utdelning
7 rätt: 1.416 kronor
6 rätt: 29 kronor
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.