Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jenny Brunzell

Foto: HANOLD/ALN
Fjolårets segerrikaste montéryttare och dagens uppsittning Quick Razz. Foto: HANOLD/ALN

Jenny Brunzell, 27 år, som i årets sista lopp fixade vinsten i den allsvenska montéligan 2015.

Publicerad:

Det måste väl känts bra?
– Absolut, men det kom lite oväntat. Förr om åren har jag varit en av dem som ridit flest lopp av alla i Sverige utan att egentligen få ut något av det. Efter att ha slunkit in på ett bananskal och sedermera vunnit Ryttar-SM såg jag mer förra årets säsong som ett vanligt jobb och det var först mot slutet som jag insåg att jag hade chansen att vinna. För någon vecka sedan stod jag och pratade med Mimmi Elfstrand och Jan Hellstedt. De vill så gärna gå på Årets Häst-Galan och sa att jag var deras sista biljett in. Med den pressen på axlarna svängde vi in på upploppsrakan och det var jäkligt skönt att vinna i sista loppet. Givetvis kommer jag bjuda in båda till festen i februari. Det låter kanske egoistiskt, men Jennifer Persson har fått deltaga i ungdoms- och 10.000-kronorslopp som jag varit utestängd från så att jag fick vinna var inte mer än rättvist.   
Du vann 24 lopp på 91 uppsittningar och din segerprocent tog sig ett rejält skutt uppåt (från 13 till 26). Varför gick det så bra ifjol tror du?
– Jag har Jan Hellstedt att tacka för mycket. Att han valde att ta ut flera fina hästar i monté har underlättat mycket.
Du har två raka segrar som montékusk. Kommer tredje raka uppe på Quick Razz idag på Romme?
– Vi får se, chansen finns. Hästen har varit borta för skada och är tydligen bara lugnt jobbad. Vi hade trott på enklare uppgift, men det är faktiskt några inte helt enkla motståndare idag och det är ingen spik även om hästen är bra och fungerar fint i monté. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.