Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jeppe Juul firade dubbelt

Foto: MARIA HOLMÈN
Jeppe Juel. Foto: MARIA HOLMÈN

Jeppe Juel tog två förvånansvärt enkla segrar i Norge.

Publicerad:

Jeppe Juel klarade svängarna med favoriten Twigs Briard (e. Scarlet Knight) i V75-3 på bra sätt och kunde tidigt placera den Kari Lähdekorpi-ägde sjuåringen i ledningen. Väl där gick första 1200 efter 1.16,8 och över upploppet handlade det bara om en häst - Twigs Briard.
– Han har känts perfekt i träningen och vi hade passande spår i dag. Det blev väldigt komfortabelt, sade Jeppe, vilken sällan eller aldrig vunnit ett V75-lopp på enklare sätt.

Kari Lähdekorpis Pastore Bob segrade i det stora femåringsloppet på Färjestad under Långfredagen. Så han är onekligen glödhet för dagen. Det är Peter Jensen som tränar Twigs Briard.

I långloppet galopperade favoriten Bryssel som förstahäst i andraspår och fick börja om sist i fältet. Det kunde Jeppe Juel utnyttja bakom Onceforall Face (e. Viking Kronos). På den sista långsidan drog Juel i högertömmen och lämnade andra utvändigt. Ekipaget sköljde fältet snabbt och kunde gå undan till en enkel seger. 
– Det var den lättaste segern på länge, sade Juel till Kanal 75 strax efter målgång. 
Bryssel återkom och spurtade in som som tvåa tillsammans med Björn Goop. 

Olav Mikkelborg kunde köra sig till ledningen med Myhreng Jerker (e. Krageboen) redan på den första långsidan i Sigvart Larsens Minneslöp. Ekipaget fick favoriten Tomedl Ö.K. på utsidan, men när upploppet kom hade ledaren skaffat sig ett par längder och även om Nyland närmade sig den sista biten så blev segern säker. Segern var Myhreng Jerkers andra för året. 
– Han har visat väldigt fin form de sista starterna och han verkar vara tillbaka i sitt rätta jag nu, sade tränaren och kusken Olav Mikkelborg i vinnarcirkeln.

Etna B.R. (e. Muscles Yankee) fick ett fint lopp tillsammans med Dag-Sveinung Dalen i rygg på ledande Uendy Z.S. Därifrån kunde ekipaget enkelt koppla segergrepp via Klosterskogens open stretch-spår. Vinnaren tränas av Geir Kristiansen.
– Jag visste att hästen kan en del när hon är som bäst, sade kusken i vinnarcirkeln.

Rätt V75-rad: 3–7–2–1–4–12–9
Utdelning
7 rätt: 68 684 kr
6 rätt: 267 kr
5 rätt: 24 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.