Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jepson kör en outsider

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Love Ain't Easy och Carl Johan Jepson vann tillsammans i förra starten. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Carl Johan Jepson har haft en fin vecka med en segerprocent på 35. Idag har han två chanser att vinna på V75 som avgörs på Jägersro.

Publicerad:

Carl Johan Jepson har vunnit fem av veckans 14 styrningar. Idag kör han Love Ain't Easy i V75-2, en häst han körde till seger senast när denne gjorde sin första start för tränare Sofia Aronsson.
– Det är en jättefin häst som vann enkelt på väldigt bra sätt. Jag hoppas han ska vara lika fin igen. Det var ett ihåligt gäng han mötte senast, men han kändes så bra en häst ska göra och det fanns inget att klaga på. Klaffar det under vägen så får han ses som ett outsiderbud, säger Carl Johan Jepson.
I V75-6 kör Jepson Diggers Elias åt David Persson och även med Diggers Elias vann Jepson i senaste starten.
– Diggers Elias hade haft en tävlingspaus före senast och gjorde det bra även om det var i ett enklare gäng än vad han möter idag. Han har visat tidigare att han kan vara med långt framme i dessa sammanhang om det stämmer med positionerna. Även om han är stark ska han nog inte göra för mycket själv i dessa sammanhang utan jag försöker köra felfritt och hitta en position för att smyga med. Jag tror inte att det ska vara någon större galopprisk, men det blir nog heller ingen snabbstart, säger Carl Johan Jepson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.