Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jerry Riordan: ”Tog nog mycket för givet”

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Twister Bi har gjort två lopp efter lungproblemen. Han har galopperat i båda – men tränaren Jerry Riordan är lugn.

Publicerad:

Redan efter comebacken i Gävle var Jerry Riordan lättad. Efter en tidig galopp avslutade Twister Bi lysande som tvåa – han var sig lik.
I söndags blev det galopp igen och den här gången gick det inte att reparera – den gamle Twister Bi var tillbaka.
– Å ena sidan kände man ju att det var skit, å andra sidan kände man att det är i alla fall den gamle Twister Bi. Först var han avslappnad när jag joggade honom på en slinga i värmningen. Jag ville inte att han skulle knäcka käkremmen igen så jag provade med en lite längre och då blev han ganska aggressiv senare. När Christoffer svängde runt honom på banan så bara drog han iväg, sedan kom det ena problemet efter det andra.

Är du orolig?
– Egentligen inte. Vi kommer att kunna hantera det. Det handlar bara om att vi måste komma ihåg alla saker som krävs för att han ska kunna hålla sig lugn. Det finns en del förändringar att göra med, bland annat byta sulky och var noga med att döva honom rejält. Det är klart att det var tråkigt att det blev så här i ett stort lopp där det också var många som hade spelat på honom, men det kommer att ordna sig. Det är lång tid kvar till Prix d’Amérique.
Nästa lopp?
– Det vore riktigt roligt med Jarlsberg (Ulf Thoresens Minneslopp, 8 juli) igen. Sedan är det väl Hugo Åbergs efter det, och där vill jag gärna ha med både Twister Bi och Ringostarr Treb om vi får inbjudningar. Det kan bli ett jäkla lopp med mina två, Propulsion, Readly Express och kanske Urlo Dei Venti – det är en ruskig häst det där... 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.