Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johansson slog till i Kanada

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På torsdagen kördes två divisioner i Champlain Stakes för tvååriga ston på Mohawk Racetrack I en av dem blev det svensk seger.

Publicerad:

Nancy Johanssons Panem (e. Father Patrick) kom segerlös till den kanadensiska banan, men lämnade som en vinnare. Dexter Dunn bytte vinnarhålet mot ledningen halvvägs in i loppet och där stannade sedan Panem ända in i mål. Klockan stannade på 1.12 blankt över 1.609 meter.
– Hon är inte den lättaste att köra, men om du talar fint till henne och låter henne göra sin grej, kan hon leverera en "good mile", sade Dexter efteråt.

Dunn vann även kvällens andra division – då med Spoiled Princess (e. Trixton) som kom i mål på 1.11,7. Förstaprisen i loppen uppgick till närmare 50.000 dollar vardera.

Melander vann i Kentucky

På The Red Mile tävlades det om mindre belopp. Segerchecken var värd 2.500 dollar när Marcus Melander vann ett av fyra travlopp under kvällen. Hans tvååriga Sashay Kemp (e. Trixton) kördes till seger av Christian Lind på tiden 1.13,7.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.