Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johnny: ”Inte lätt att lämna ifrån sig fina hästar”

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Johnny Takter har nu kommenterat sitt beslut att sluta. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Efter dagens lunchseger med Hashtag River i Halmstad uttalade sig Johnny Takter för första gången om sitt beslut att efter torsdagen sluta helt som travkusk. Och han lämnade en lite öppning till en comeback...

Publicerad:

Det var i söndags som Johnny Takter via ett pressmeddelande gick ut med att han tänker sluta som travkusk redan efter torsdagen. I dag kör dock Johnny lopp både i Halmstad och i kväll på Solvalla. Hans kuskkarriär avslutas sedan under Jägersros Gentlemannadag på torsdag. En seger har det redan hunnit bli i dag - detta med Ola Samuelssons treåring Hashtag River (e. Going Kronos). Efter loppet fick Johnny frågan om det här var det allra sista loppet som han körde i Halmstad?
– Man kan aldrig vara säker, men i dag känns det så. Vi får se, det finns dock fler än jag som tagit sådana här beslut och kommit tillbaka. Det är inte lätt att lämna ifrån sig fina hästar.

Johnny utvecklade lite varför han tänker sluta.
– Jag har kört på för fullt i 40 års tid. Jorma Kontio är som en dieselmotor som bara puttrar på, men annars är det nog ingen som hållit på som mig av de aktiva i dag. Det allra jobbigaste är att hela tiden se till att man är skärpt inför loppen och det hela blir inte lättare av att jag är en väldig tävlingsmänniska.

Hur kommer det då att kännas framöver?
– De som känner mig vet att jag haft problem med motivationen genom årens lopp och nu behöver jag verkligen ta det här beslutet. Det kommer säkert att att kännas tomt under en period, men så är det.

Takters avskedsföreställning fortsätter som sagt i kväll på Solvalla med fyra uppsittningar, varav tre är i Margaretas Tidiga Unghästserie. Det handlar om Hevin Boko (Timo Nurmos), Hurricane River (Ola Samuelsson) och A Sweet Dance (Helena Burman).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.