Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jontte Boy glänste i årsdebut

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Jontte boy vann sin årsdebut på Vermo under onsdagkvällen. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Tuomas Korvenoja stall är riktigt på gång och under onsdagkvällen på Vermo visade han upp stallets stjärna Jontte Boy i finfin författning i årsdebuten.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

Jontte Boy (e. Love You) var med i ett fyraåringslopp där han gled till spets i 1.10-öppning. Efter en avslutning på 1.12 sista 500 landade han på 1.12,7a/2.100 meter och tog en mycket lätt seger före stallkamraten Oliwer Hip (e. Crazed) som noterades för 1.13,5.
Nästa start blir för finske Jontte Boy blir i kvalen till Kungapokalen i början av maj. Tuomas Korvenoja har bara årgångslopp i sikte under året för sin fyraåring där finska Derbyt och Europaderbyt är de två stora målen.
– Vinterträningen har gått på bästa sätt och jag var helnöjd med hans prestation denna kväll. Jontte Boy agerade lugnt och moget redan ifjol. Han lyssnar på kusken och reagerar snabbt på order. Det är en mycket fint häst att köra, sade Tuomas Korvenoja i vinnarcirkeln.
– Jontte Boy är helt annorlunda än Brad de Veluwe som var mycket ivrig och där fick man som kusk ofta bara följa med. Däremot präglas båda hästarna av exceptionellt högt kapacitet och där finns det ingen skillnad, sade Korvenoja som hade en bra kväll på Vermo där han tog ytterligare två vinster.
Båda var med treåringar där Angry Lady (e. Persos Yankee) vann på 1.15,0a/2.100 meter och Joe di Maggio (e. Andover Hall - Minnesota) segrade på 1.16,1/2.100 meter. Båda hästarna tog sin andra raka seger för Mikko Laakkonens ML Stable Oy som äger.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.