Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Julio de Luxe imponerade på Vincennes

Foto: Foto: Hanold/ALN
Julio de Luxe vid en tidigare start. Foto: Foto: Hanold/ALN

Björn Goops Julio de Luxe tog andra raka segern i monté under lördagen. På Vincennes var åttaåringen smått överlägsen på fina 1.14,2/2.700 meter och belönades med 20.250 euro.

Publicerad:

Julio de Luxe (e. Juliano Star) kom från Jimmy Nilsson till Björn Goop i höstas och flyttades till den franska filialen i april. För två veckor sedan gjorde åttaåringen debut på fransk mark och för första gången under sadel, vilket resulterade i en fin seger i Laval. På lördagen väntade Prix de Rennes med 45.000 euro i samlad prissumma och Julio de Luxe imponerade än mer. 

Alexandre Abrivard i Goops färger red till tidig ledning och Julio de Lux gick i ett jämnt tempo via 15,3 första 1.700 meterna. Sista 500 fick Julio de Lux sträcka ut och stack undan till en storstilad seger, flertalet längder före favoriten Silverado Lux. Detta på fina tiden 1.14,2/2.700 meter och segern gav hela 20.250 euro. Den åttaårige valacken verkar minst stortrivas under sadel och går mot en mycket spännande fortsättning för sin tränare Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.