Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Junifaks fällde favoriten

Foto: HANOLD/ALN
Mika Forss tog en dubbel på V75. Foto: HANOLD/ALN

Veckans V75-omgång blev av den svårare modellen och ingen spelare hittade alla rätt. Det såg Mika Forss till som satte dit Höwings Star i den sista avdelningen.

Publicerad:

För ett par veckor sedan var U.Bergs Oppzi ett av de stora stallskriken, men utan någon större lycka. Den här helgen gick det dock bättre, i V75-2 stod hästen för en enorm avslutning och vann utan att ha behövt rycka det norska huvudlaget. U.Bergs Oppzi vann på segertiden 1.15,5/2.660 meter före Namit Southwind. Krister Söderholm körde U.Bergs Oppzi och tränar gör Micael Melander.

Jokivarren Kunkku ströks och därför gick det tunga favoritskapet vidare till Krister Söderholm och Myr Faksen. Ekipaget hittade också till ledningen och öppnade första 500 meter efter 1.19,5 och varvet på 1.23,0. In på upploppet försökte Söderholm att köra undan, men de hade inget svar mot Öystein Tjomsland-tränade Junifaks som fick fritt via open stretch av sin kusk Erik Adielsson. Junifaks hann fram precis på linjen och segrade på 1.23,1a/1.640 meter.
– Det blev precis klockrent. Krister fick köra lite på sin häst för att behålla ledningen och min häst kämpade verkligen hela vägen hem, sade Erik Adielsson som satt i segersulkyn.

Robert Berghs Bullyoung fortsätter att imponera. Denna gång fullkomligt krossade sexåringen allt motstånd trots ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren. In i slutsvängen gick Bullyoung och Picasso undan, men det var aldrig något snack om saken om var segern skulle hamna. Segermarginalen blev till sist ett flertal längder. 
– Han var grym idag. Han pullade rejält under hela loppet, men trots det kändes det som lugna gatan. Den här segern är otroligt stor för mig, sade Kenth Åkerlund.

Auktionsdyringen Bungle Rain snabbstartade till ledningen medan den tuffaste konkurrenten på förhand Global Security galopperade bort sig när bilen släppte fältet. Bungle Rain varvade det här långloppet på 1.15,0, men fick hela tiden hårt tryck av Tobias Eklöf och Casper W.F. Ett tryck som satte sina spår, in på upploppet var Bungle Rain mör och storskrällen Global Teardrop hittade ut från invändigt läge och spurtade ned allt till sist
– Vi hade bestämt på förhand att köra invändigt och hoppades på slantar. Men hon kändes jättefin och tempot var högt uppskruvat och jag började se att de andra var lite sega 400 meter kvar och då förstod jag att vi skulle ha en bra chans att vinna loppet, sade Per Linderoth.

I Klass I-försöket drog Jorma Kontio och Erik Sting det längsta strået. Detta efter att ha plockat ned Mellby Darling och Sandra Eriksson en kort bit före mål. Kenth Åkerlund körde tidigt till tät med Robert Berghs Angle Of Attack, men Scarlet Knight-sonen var trött redan i utgången av sista sväng.

Ingemar Hultqvist har full form på sitt stall för dagen och Höwings Star tog sin tredje raka seger trots iskalla spår tolv bakom bilen det avslutande sprinterloppet. Den norska snackhästen X.Factor N.O. hittade tidigt till tät och öppnade varvet på snabba 1.11,5. När loppet väl skulle till att avgöras hade Ove A Lindqvist inget kvar i tömmarna och Mika Forss bakom Höwings Star kunde enkelt gå undan till seger. Detta på segertiden 1.11,8a/1.640 meter vilket också var nytt banrekord.
– Det var en skön lördag detta. Hästen kändes fin hela vägen, men jag trodde nog inte att det skulle gå från det här läget. Han gjorde verkligen allting rätt, sade Mika Forss, som även vann det första V75-loppet med Victory Bonsai.

V75 Skellefteå
8–12–2–12–9–8–12
7 rätt: Jackpot
6 rätt: 45.839 kr
5 rätt: 1.439 kr
Omsättning: 91.033.422 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.