Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Juul mot Derbyseger

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

På söndag avgörs danska Derbyt på Charlottenlund. Huvudperson är Steen Juul som har kvalat in hela fem hästar. </b>
– Jag skulle hellre ha en som vinner än fem som förlorar, säger Juul.

Publicerad:

67-årige Steen Juul, som tidigare haft fyra finalister som mest, jagar sin åttonde Derbyseger i hemlandet. Själv kör han trolige favoriten Blvgari Peak (e. Ready Cash), som vann Jydsk Fyraårings Grand Prix tidigare i somras och vann sitt uttagningslopp överlägset.
– Jag måste säga är det är min bästa chans i loppet. Han är lite besvärlig och kan slå på en galopp, men kapacitetsmässigt tror jag att han är bäst av mina fem, berättar Charlottenlundstränaren.
Trots segern var Juul inte helt nöjd med sin häst i försöket.
– Det flöt inte som jag ville och min gissning är att han skoddes för tätt in på loppet. Nu verkar det normalt.
Även Bali (e. The Liquidator), som körs av Ken Ecce, vann sitt försök och kommer att tillhöra de mer betrodda från bra läge.
– Sett till försöket är han inte långt efter Blvgari Peak, men av jobben att döma känns Blvgari Peak som den bättre, säger Juul.
Loppet avgörs över 3.000 meter och vinnaren belönas med 560.000 danska kronor.

Stallets bästa fyraåring i annat lopp under dagen
Steen Juuls bäste (?) fyraåring startar däremot inte i Derbyt utan dyker upp i annat lopp inom det svenska V75-spelet på söndag. Svenskfödde Bandit Brick (e. Yankee Glide) har, efter en tredjeplats i tävlingsdebuten, tagit hela 17 raka segrar.
– Det är en fantastisk tävlingsindivid som gör allt rätt. Vi har matchat ganska försiktigt och försöker utveckla honom på rätt sätt, och jag tror att det kan bli en topphäst, säger Juul.
Juuls skadedrabbade elitduo, Takethem och Tycoon Conway Hall, har inte startat på ett tag, men åtminstone den ene är på väg tillbaka.
– Takethem har börjat gå motionsjobb och allt verkar bra med honom. Han är nog tillbaka för att kunna starta i vinter. Tycoon Conway Hall ägnar sig åt simträning för tillfället och har längre väg för att komma tillbaka till banan, säger Juul.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.