Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kadett C.D. stal showen – klar för Olympiatravet

Foto: MARIA HOLMÈN
Kadett C.D. vann guldfinalen från rygg ledaren. Foto: MARIA HOLMÈN

Det pratades om duellen mellan Nuncio och On Track Piraten. Då klev Robert Berghs tioåring in och visade upp sig från sin bästa sida igen. 

Publicerad:

On Track Piraten blev utsvarvad av El Mago Pellini samtidigt som Nuncio fick nöja sig med andra utvändigt. Instängd mellan stjärnorna satt Robert Bergh med den gamle Europaderbyvinnaren Kadett C.D. (e. Scarlet Knight). När luckan kom i slutsvängen var det också han som kunde mest. 
– Det är en sån där häst man vill ha vid middagsbordet och bara sitta och prata med. Han är så härlig att ha att göra med. Jag hade en känsla av att han skulle kunna hamna bakom Örjan eller Johnny och hänga med på en topptid, men att slå dem kändes svårt. Ju längre loppet gick så växte han mer och mer i tömmarna, sade en mycket glad Robert Bergh. 
Åbytränaren får nu också visa upp Kadett C.D. på hemmaplan i självaste Olympiatravet då guldfinalen också var ett uttagningslopp till Åbys stjärnspäckade lopp. 
I vinnarcirkeln fanns också hästens skötare tillika Robert Berghs dotter Isabella Bergh.
– Jag är helt tagen, det här är helt sjukt. Han vet allt och kan allt – han är en kung. Jag trodde inte att det var sant på upploppet, sade Isabella Bergh. 
Segertiden skrevs till slut till 1.11,5a/2.140 meter. 

Stjärnorna fick det tufft
De båda förhandsduellanterna fick ett jobbigt lopp. On Track Piraten var näst sista i mål efter en tung resa i andraspår i högt tempo. I slutsvängen satt Nuncio och Örjan Kihlström kvar länge efter att ha varit med i spetskörningen från början. Nuncio hann till slut fram till en andraplats samtidigt som han hade fullt upp med att hålla Thai Broadway bakom sig. 
– Jag tycker att hästen gjorde ett bra lopp, det blev långt fram, förklarade Örjan Kihlström för TV12. 
På frågan om han kunde ha kört loppet annorlunda svarade han så här. 
– Ja, i så fall skulle jag inte ha varit med i spetskörningen från början. 
Kihlström menade att det inte var något fel med Nuncio för dagen. 
– Det är klart att han inte har någon Elitloppsform, men jag tycker att han gjorde ett bra lopp. Det blev långt fram den här gången. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.