Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kaj hel men rejält mörbultad

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Kaj Widell åkte ur sulkyn i lördags och är osäkert starande i morgon på Solvalla. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Efter att ha åkt ur sulkyn i inledningen av nionde loppet i Gävle i lördags har Kaj Widell tvingats till vila. Han är mörbultad och vet inte om det går att köra lopp på Solvalla i morgon.

Publicerad:

Kaj har under den senaste tiden känt sig fräschare och friskare än på väldigt länge och även visat upp bra resultat. Men i lördags var olyckan framme igen. Detta i nionde lopet i Gävle, där Kaj körde kallblodet Ayla S.R.
– Min häst galopperade, förmodligen för att vi passerade utfarten till stallbacken. När jag sedan skulle ta ut henne ur fältet så bromsade hästen, vilket fick till följd att vi krokade ihop med ett annat ekipage och jag föll i backen.

Kaj är väldigt tacksam över att det inte var den opererade höften som fick ta smällen.
– Nej, där hade jag tur i oturen. Det är inget brutet eller så, men jag känner mig rejält mörbultad.

Solvallakusken körde loppet efter i Gävle, men sedan tvingades han avstå måndagens tävlingar på Färjestad.
– Jag mår bättre just nu än jag gjorde under måndagen. Men fortfarande vet jag inte om det går att köra i morgon på Solvalla. Vi får hoppas på det bästa, säger Kaj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.