Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblod i fokus

Under de norska V75-tävlingarna på Drammen kördes DNT Femåringslöp för kallblodiga hästar. Förstapriset och de 500.000 kronorna som segerchecken var värd, gick till Fjord Jerven.

Publicerad:
Tor Wollebäck avancerade efter ett varv från sina 60 meters tillägg och kom strax därefter till ledningen. Väl där var segern aldrig i någon fara. 
- Jag har vunnit många storlopp och en ny pokal har jag alltid plats för. Fjord Jerven var enormt stark och den här hästen tycker jag har talang nog för att nå eliten. Jag var ganska säker på att vi skulle vinna på förhand, sade Wollebäck efteråt.
 
Svenske Bellfaks var med i loppet och såg bra ut, men varvet från mål förstördes dagen av en galopp. Segertiden blev 1.24,7/2.960 meter.
 
I stoavdelningen segrade Åsrud Vilja trots 40 meters tillägg. Stoet efter Järsvöviking har haft en hel del skadebekymmer, men var nu tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha serverats fin resa av Gunnar Austevoll. Segern var värd 250.000 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.