Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblod på Wenngarn?

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Vill ni köpa några mysiga kallblod? Kanske kommer chansen till hösten på Wenngarns Kriterieauktion. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Kallblod på Wenngarns Kriterieauktion den 28-29 september?
Jo, diskussioner förs just nu mellan ASVT Trottex och kallblodsorganisationen Sleipner, även om inget är klart ännu.

Publicerad:

Kallbloden i Sverige har inte haft någon bestämd auktionsplats under de senaste åren. Östersund hade under en period auktion i samband med Kallblodens dag under senhösten. Bergsåker arrangerade en kall auktion 2012 och under de fyra senaste åren är det Dannero som ”klubbat” kallblod i samband med sin Kriteriedag. Men i år blir det ingen auktion på Dannero.
– Nej, beslut är taget om att inte köra någon sådan i år, bekräftar regionsportchefen Bert-Ola Månsson.

Nu kan det istället snart vara dags för en helt ny auktionsupplevelse - och detta på Wenngarn. Sleipner hoppas få in några riktigt välstammade kallblod i samband med Kriterieauktionen den 28-29 september.
– Vi har just nu en bra dialog med ASVT Trottex och hoppas att det hela kan bli verklighet redan det här året, men det är långt ifrån säkert, säger Sleipners ordförande Marita Arvidsson.
Den sistnämnde betonar att en kallblodsauktion på Wenngarn på intet sätt behöver stå i motsatsrelation till Danneros evenemang eller något liknande.
– Nej, det är två helt olika saker. På Wenngarn handlar det mest om att få in en fot och kunna marknadsföra vår ras. Det finns absolut plats för båda auktionerna. Ett samarbete med ASVT Trottex på Wenngarn skulle bli något helt annat, men ställer också krav på oss i Sleipner att vara behjälpliga med saker och ting. Det är aldrig så enkelt att det bara är att köra.

Hur många kallblod kan det bli till hösten på Wenngarn om ni kommer fram till en lösning?
– Det är svårt att säga, sådant vi håller på att diskutera. Men säg att det kan röra sig om mellan fem och tio, svarar Marita Arvidsson.

Kallt och varmt i en fin symbios? Det återstår som sagt att se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.