Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblod under klubban: "Ett steg i rätt riktning"

Foto: Matilda Öhrman
Foto: Matilda Öhrman

På torsdagen inleds Kriterieauktionen på Solvalla. Katalogen rymmer drygt 400 hästar och även i år finns det kallblod till salu.

Publicerad:

I fjol gjorde kallbloden entré på Kriterieauktionen då åtta hästar gick under klubban. Två ropades åter, men flera säljare fick bra betalt. Hingsten Buska Blyg blev den sjunde dyraste hästen på hela auktionen när han ropades in av Robert Bergh för 300.000 kronor. 

Christina Erlandsson sålde en annan hingst, Askeladden, till Timo Nurmos för 120.000 kronor. I år finns kallbloden med på auktionen på nytt och Christina säljer Gimle Guldlock.
– Det är ett sto så jag får väl inte lika bra betalt i år. Men det är jättekul att de gör det här. Det finns ju inget liknande för oss som föder upp kallblod, säger Christina Erlandsson.

Det var åtta kallblod till salu i fjol och lika många i år. Hur ser du på den siffran?
– Svårt att säga. Det är klart att det kunde vara fler, men samtidigt vill de ju ha kvalitet på hästarna som säljs. Jag minns när det var auktion på Dannero för två år sedan, de priserna var inte så kul. Nej, att vi får vara med här är ett steg i rätt riktning.

FAKTA

Kallbloden i auktionskatalogen

31. Crussi Dull (e. Hellin Faxen)
35. Väskinge Helmi (e. Hellin Faxen)
38. Gimle Guldlock (e. Horgen Tore)
52. Guli Orion (e. Moe Odin)
53. Kall Vinter (e. Åsajerven)
77. Tallmons Willis (e. Solör Stegg)
86. Ivarsfenomen (e. Hellin Faxen)
102. Deviljas Birk (e. Smedheim Solan)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.