Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kampen går vidare

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ulf Ohlsson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Kampen om det allsvenska kuskchampionatet rasar hård. Ulf Ohlsson har tre segrars försprång till Björn Goop när luciaveckan inleds och båda kör stenhårt de närmaste dagarna.

Publicerad:

331-328 är ställningen när det gäller antalet segrar tagna i Sverige i år mellan Ulf Ohlsson och Björn Goop, med den förstnämnde i förarsätet.

Att båda laddar på ordentligt under årets sista veckor för att ta den åtråvärda titeln är inte så konstigt. Något överraskande var det därför att Ulf Ohlsson inte med i startlistorna i V75 på Åby på lördag.

- Jag hade helt enkelt bestämt mig för att ta en vilodag då, förklarar Ulf.

Ulf har dock ställt upp sig som tillgänglig på Örebros kvällstrav, efter V75 på Åby. Med start på dagens lunchtrav i Gävle har Ulf  Ohlsson knappat in sig på 44 uppsittningar till och med torsdag. Björn Goop ska köra tio lopp på Mantorp ikväll och har sedan, inklusive V75-dagen på Åby hela 51 klara körningar.

Björn Goop har elva raka allsvenska kusktitlar och att vinna det tolfte i rad har en liten extra poäng. Så många raka svenska championat som tolv har ingen kusk innan. Rekordet raka är just elva, inprickat av Algot Scott med start 1943 och det sista 1953. 

Så här kör de två championatjagande kuskarna de närmaste dagarna:

Ulf Ohlsson: Måndag: Gävle 7 uppsittningar, Mantorp 8. Tisdag: Axevalla 7. Onsdag: Bollnäs 8, Bergsåker 8. Torsdag: Eskilstuna: 6. 

Björn Goop: Måndag: Mantorp 10. Tisdag: Axevalla: 9. Onsdag: Solvalla: 7. Torsdag: Eskilstuna: 4, Åby 11. Lördag: Åby 10. 

Det ska noteras att anmälningarna till fredagstävlingarna på Solvalla, Romme och Boden ännu inte är klara, liksom heller inte Gävles V64-tävlingar på söndag. Både Ulf Ohlsson och Björn Goop kommer av allt att döma att köra på Solvalla på fredageftermiddagen och fortsätter sedan till Romme på kvällen.  Båda finns sedan med som tillgängliga på Gävletravet på söndag också. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.