Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kan gå en bra bit upp i klasserna"

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Going To Press vid V75-segern i november. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Going To Press är på gång igen efter en tid med halvdana resultat. De två senaste insatserna lovar mer och Magnus Dahléns häst tillhör favoriterna i V75-4.

Publicerad:

V75-vinnare på övertygande sätt i november. Trots startgalopp kunde Magnus Dahléns Going To Press (e. Going Kronos) runda fältet på Gävletravet till en säker seger den gången. Efter det var framgångarna lätträkneliga, men näst senast var den numera fyraårige valacken tillbaka i vinnarcirkeln i ett lopp över tre varv. Den senaste insatsen visade även den att formen sitter där när han slutade trea i Lördagsloppet bakom Toddler och Uret i Halmstad under Sprintermästarhelgen.

Idag går hästen ut inom V75-spelet och har fått förtroende från spelarna. I skrivande stund är han andrahandsfavorit bakom Smevikens Cruiser. Loppet går över Going To Press önskedistans och han har ett intressant springspår på tillägg.
– Going To Press har gått ett lättare jobb i veckan och känns bara bra. Vi har jobbat mycket med att få upp styrkan i bakbenen på honom och det ser ut att ha fungerat. Det är en häst jag tror kan gå en bra bit upp i klasserna och då ska han duga i det här gänget också. Hade jag fått välja spår hade jag valt detta och Thomas Uhrberg som kör är duktig på att få iväg hästarna från start. Skulle det behövas tål att han göra jobbet själv. Det känns bra på förhand och det blir inga ändringar, säger Magnus Dahlén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.