Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Kan inte se honom förlora”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Lutfi Kolgjini sitter bakom Dante Boko idag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Lutfi Kolgjini har det laddat på V75-kupongen då Mosaique Face ska ut två gånger med Adrian. Pappa själv sitter upp bakom Dante Boko i Lyons Grand Prix och en av hästarna kan han inte kan se förlora.

Publicerad:

Åby Stora Pris körs i två försök där både ligger inom V75-kupongen. Försök ett går inleder V75-kupongen och här ligger Lutfi Kolgjini lågt med Mosaique Face.

– Det blir skor och Adrian får ta det lugnt. Det är omöjligt att komma om Un Mec d’Heripre och Propulsion från start. Mosaique Face går även bakifrån och vi får se hur långt det räcker. Hästen har fått tagit det lugnt efter Hugo Åbergs Memorial, men var ute i tisdags här hemma och jag kan väl säga öronen var åt rätt håll så att säga, berättar Lutfi Kolgjini.

I det andra försöket, som går som V75-5, låter Lutfi Kolgjini mycket mera uppåt.

– Här sätter vi på det helstängda huvudlaget och rycker skorna. Sedan blir det full laddning mot spets och därifrån är han svårslagen.

Men den bästa chansen om man ska tolka Lutfi Kolgjini är hans egna styrning i V75-7. Dante Boko kommer från en fjärdeplats i Hugo Åbergs Memorial då han spurtade 1.07,9 sista 700 meterna ute i spåren. Nu kommer ”Ludde” att göra det tufft för favoriten Sauveur.

– Jag kan inte se honom förlora det här loppet. Dante Boko håller toppform för dagen och var grymt bra senast. Han har vunnit på 1.12,3/2.700 meter i spets på Vincennes och det är det inte så många hästar som klarar av. Jag förstår inte hur Sauveur ska kunna vinna om han ska gå i dödens på oss över tre varv. Det blir inga ändringar utan vi kör som senast, avslutar Lutfi Kolgjini.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.