Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kan någon stoppa Walner?

Foto: Lisa Photo.
Walner krossade motståndet i Kindergarten Classic i fjol och vann med sju längder tillsammans med Tim Tetrick. Inte konstigt att han är den naturliga förhandsfavoriten till att vinna årets upplaga (den 92:a) av Hambletonian. Foto: Lisa Photo.

Den femte augusti är det dags för Hambletonian och Hambletonian Oaks för treåringar. 194 hästar finns med i anmälningslistan som släpptes nyligen och snart börjar de stora kanonerna röra på sig inför årets stora mål. 
- Det är en bra typ av press som han har på sig, säger Linda Toscano som tränar förhandsfavoriten Walner. 

Publicerad:

Med vårens intåg närmar sig den amerikanska unghästssäsongen med stora steg och nyligen släpptes anmälningslistorna till Hambletonian och Hambletonian Oaks, med en samlad prissumma på en miljon dollar respektive 500.000 dollar. Det har betalats insatser för 194 hästar och förhandsfavoriten med fyra månader kvar till den 92:a upplagan av Hambletonian är Walner (e. Chapter Seven-Random Destiny). 

Walner var inte anmäld till flera av de större loppen under tvååringssäsongen, men vann i sju av sina åtta framträdanden och var allt som oftast smått överlägsen. Förutom att slå världsrekord för tvååriga hingstar och valacker med 1.09,3/1.609 meter på Red Mile, segrade han i både Breeders Crown och Kindergarten Classic under en smått magisk höst. Totalt tjänade Walner ihop 484.037 dollar under säsongen. Tränaren Linda Toscano, som vann Hambletonian med Market Share 2012, får snällt finna sig i att bära favoritskapet med sin stjärna. 
– Det är en bra typ av press som han har på sig och Walner är anmäld till alla stora årgångslopp under året. Han kommer göra sin första start i Empire Breeders Classic i början av juni, säger Linda Toscano till harnessracingupdate.com. 

Det finns dock gott om utmanare. Ron Burke har bland annat Snowstorm Hanover som vann Valley Victory och What the Hill som vann Peter Haugthton Memorial. 
– Jag tror What the Hill är en bättre häst än Snowstorm Hanover, säger Burke som även nämner Southwind Woody och Southwind Cobra som potientiella utmanare. 

Jimmy Takter har tolv hästar som insatserna till Hambletonian är betalda för och bland hingstarna märks löften som King of the Hill, Rubio och Victor Gio. 
– Alla tre tränar väldigt bra och de är anmälda till de största loppen. Det är svårt att säga vem av dem som är bäst just nu. Walner är en stor häst och stora hästar brukar utvecklas från två till tre år, och han blir svår att slå. Samtidigt finns det många andra starka hästar och bakom Walner är det väldigt öppet, säger Takter som på stosidan bland annat har förra årets kulltopp Ariana G. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.