Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kan Springover utmana storfavoriten i silver?

Foto: Foto: Hanold/ALN
Christoffer Eriksson och Springover vann i Bronsdivisionen när Mantorp arrangerade V75 senast på nyårsafton. I dag är ekipaget tillbaka i Silverdivisionen på samma bana. Foto: Foto: Hanold/ALN

¨Sexårige Springover har en spännande utvecklingskurva för Jägersrotränaren Tomas Malmqvist. I kväll gör hästen sin andra start i silver - på favoritbanan Mantorp där Going Kronos-sonen är hundraprocentig på två försök. 
– Med rätt lopp tror jag att han kan vara bland de tre, säger Malmqvist på telefon på väg upp till från Skåne till Östergötland. 

Publicerad:

Springover (e. Going Kronos) är en gedigen och rejäl travare som klivit upp i klasserna på ett fint sätt de senaste åren. År 2015 som fyraåring vann han ett Klass II-försök för Ronny Palm, 2016 vann han Klass I för Joakim Lövgren och i regidebuten på nyårsafton i fjol (på Mantorp) för Tomas Malmqvist kom fullträffen direkt i Bronsdivisionen. 
– Springover är en jättefin häst och han har varit väldigt bra i tre av fyra starter för mig. Senast klev han upp i silver och han var lite sämre då, men han hamnade i en lite väl utdragen spetsstrid och det blev för tufft. 

I dag startar sexåringen i V75-5 från spår tre bakom bilen med Christoffer Eriksson i sulkyn och ställs mot bland annat storfavoriten Djali Boko. 

Hur ser du på att blir en månad mellan starterna?
– Jag tycker nog att han går bäst så. Jag hade honom två månader innan han startade första gången för mig och en månad därefter till andra starten. Det passar honom bra och han känns fin i träningen inför dagens start, säger Tomas Malmqvist. 

Och det känns som att distansen, 2640, är han bästa?
– Han vann på ett bra sätt på 2140 för mig och det är svårt att säga, men han är inte missgynnad i alla fall. 

Två segrar på två försök på Mantorp - han verkar trivas där?
– Ja, den statistiken kan man inte klaga på...

Blir det en tredje raka seger på "favoritbanan" i dag?
– Med rätt lopp tror jag att han kan vara bland de tre. Jag har stor respekt för Djali Boko och flera andra hästar, men han är inte så tokig själv. Kanske behöver han fler lopp i silver men om det flyter på så är han nog med där framme. Christoffer får sköta taktiken, det lägger jag mig inte i. 

Blir det barfota fram nu?
– Ja, det blir det. Han har inte gått utan skor för mig, men jag känner ju i träning att det kommer förbättra honom lite. 

Hur ser planen ut framöver med Springover?
– Han kommer få starta på under lördagarna och vi har ju V75 på Jägersro snart, vi siktar dit med honom. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.