Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kan vara långt framme"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Leif Witasp uttalar sig om stallets hästar vid Rommes lunchtrav Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Idag är det Romme som är värd för lunchtävlingarna. Leif Witasp har sex hästar till start under dagen, varav fyra på V4:an.

Publicerad:

– Mayflower Laday (V4-1) ser inte mycket ut för världen, men det är en bra löphäst. Vi har haft spårförbehåll med henne så därför har hon inte inte startat på ett tag, men hon känns som hon ska och kan öppna rätt snabbt. Jag tror att hon kan vara långt framme, säger Leif Witasp som i avdelning tre har två hästar till start där han tror mest på den han inte kör själv. 
– Västerbo Exclusive (V4-3) gör comeback efter lindrigare skada. Hästen gillar vintern och kan öppna hyggligt, men han är troligtvis inte så bra att han håller undan för Stein Daylight. Det blir barfota fram. Stein Daylight (V4-3) har lite problem med fräschören, men har sett fin ut i två starter på raken. Över 2 640 meter kan mycket hända och med rätt ryggar kan han vara bland de tre, säger Leif.
– Power Age (V4-4) i den avslutande avdelningen har gått framåt med loppet han fick senast, men är ingenting för vinnarspelarna. Skulle han ta en vettig slant härifrån blir jag nöjd, säger Leif som har två hästar till start på V5 också.
– Glimmer U.S. (lopp 6) nöter på utan att räcka till riktigt. Det är en hygglig häst som fått ett bra utgångsläge, men jag tror att han får svårt att vinna. Då är det bättre möjligheter med Aston (lopp 8) som Katrin lyckas väldigt bra med. Hästen håller fin form och skulle han gå felfritt lär han vara med och segerstrida, avslutar Leif Witasp.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.