Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kapacitet att vinna en svensk klassiker

Foto: CHARLOTTE HÄGG
Markus Waldmüller uttalar sig om stallets chanser ikväll Foto: CHARLOTTE HÄGG

Extra V75 från Halmstad ikväll med uttagningslopp till Sprintermästaren. En som slår lite ur underläge är Breidabliks Nubbe som visar riktigt bra uppfattning. Markus Walmüller (lärling hos Conrad Lugauer) uttalar sig om hästen och dess möjligheter.

Publicerad:
- Breidabliks Nubbe (V75-2) svarade för en mycket stark prestation senast och det var ett bra besked efter att det strulat lite bakom bilen på sistone. Han hade varit med i final av Kungapokalen om han inte galopperat bort mycket mark på en inledande galopp i uttagningsloppet och resultaten ser sämre ut än den form hästen är i, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.
 
Det är väldigt hårt motstånd ikväll. Vad tror du om hans möjligheter?
- Jag tror hästen kommer att svara för en väldigt bra prestation ikväll och han kan absolut ta sig till final. Det finns mycket fart i honom och han har utan tvekan kapacitet för att vinna ett svenskt klassiskt lopp, fortsätter Markus Waldmüller.
 
Stallet har också Celebrus Nova (lopp 3) till start. Vad är det för häst?
- Det är en jättestark häst som också har mycket fart i sig och han visar hög kapacitet. Han har gått väldigt bra från dåliga utgångslägen på slutet och det ska bli spännande att se honom denna gång från ett bra spår. Hästen går alltid hela vägen in i mål, avslutar Markus Waldmüller.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.