Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karin: "Svullen och blåslagen"

Foto: HANOLD/ALN
Karin Nilsson är hemma igen efter den otäcka olyckan på Bergsåker igår, där hon blev sparkad i ansiktet av en häst. Foto: HANOLD/ALN

Travronden berättade igår att lärlingen Karin Nilsson sparkades illa i ansiktet av en häst på Bergsåker och fördes till sjukhus. Där konstaterades fraktur på kindbenet, en avsparkad tand och sprucken läpp. Nu är hon hemma igen.

Publicerad:
Karin Nilsson, tränaransvarig hos Bergsåkerproffset Markus Pihlström, blev sparkad i ansiktet av en häst i duschutrymmet på Bergsåker i samband med lunchtävlingarna på Sundsvallsbanan, vilket Travronden berättade om igår
Karin fördes till sjukhus och undersöktes. Fraktur på kindbenet, en avsparkad tand, hål i läppen och sprucken läpp var skadorna, säger hon till Trav365.
- Jag fick åka hem under natten och var tillbaka för operation hos en tandspecialist idag för att ta bort resten av den avsparkade tanden. Käkfrakturen ska kollas upp längre fram när svullnaden lagt sig, säger Karin Nilsson till Trav365.
 
Karin var vid medvetande hela tiden efter sparken och berättar hur det gick till:
- Hästen duschades av sin skötare efter sitt lopp och jag stod och tvättade selen och skydden. Vår dusch är stor så det var inte trångt på något vis och jag stod med ryggen mot hästen av säkerhetsskäl, och det var säkert därför jag klarade mig så pass bra ändå. Hästen lyckades ändå på något vis pricka in sparken, och det är olyckligt när något sådant här inträffar och hästarna är alltid lite uppspelta direkt efter ett lopp, säger Karin till Trav365.
 
Dagen efter olyckan är hon blåslagen och har ont.
- Jag mår ganska bra i övrigt, men jag är svullen, blåslagen och har ont. Högra sidan av ansiktet tog smällen och jag kan lova att jag såg stjärnor. Allt snurrade och jag var yr, och jag fick hjälp att stödja mig av mina arbetskamrater, säger Karin Nilsson till Trav365.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.