Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlstedts sköna skräll: "Vi ska göra vad vi kan i finalen"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Måndagens första uttagningslopp till Stosprintern bjöd på en överraskning. Tommy Karlstedt spårade runt om med Miss Golden Wine.

Publicerad:

Spetsstriden såg jämn ut till en början. Sedan tryckte Tommy Karlstedt på gaspedalen och vips tog Miss Golden Wine (e. Pastor Stephen) hand om ledningen i det första försöket till Stosprintern.
– Det var första gången vi tryckte av henne från start och hon svarade bra. Sedan blåste hon till riktigt efter 100 meter när jag lade i överväxeln, sade Karlstedt som sedan fick varva på beskedliga 1.14,2.

Och då spelade det ingen roll att flera av konkurrenterna var betydligt mer meriterade. När Karlstedt skruvade upp farten mot mål gick Miss Golden Wine undan på lätta ben och vann med närmare tre längder på tiden 1.12,6 över 1.609 meter.
– Jag tänkte att jag inte fick köra för sakta för länge. Det gjorde jag på Solvalla i ett Margareta-lopp. Då gick det alldeles för sakta och hon fick stryk på fart helt enkelt. Men nu när vi har lättat henne i balansen och ryckt bakskorna har hon blivit kvickare också, sade Karlstedt.

Miss Golden Wine är därmed klar för final i Stosprintern nästa helg och nu väntar spännande dagar för Åbytränaren.
– Om vi håller ledningen då tror jag inte att vi får köra 1.14 på varvet, men vi är med i finalen och vi ska göra vad vi kan. Jag har en plan i bakhuvudet, men den är inte spikat än. Det är första gången med försök och final, men jag ska väl försöka att hålla henne i form.

Med till final följde även tvåan i mål, Svante Båths No Matter, samt Daniel Redéns Fast Moving Cash som var näst högst seedad av treorna.

Favorit i repris för Linder

Favoriten Felicity Shagwell tog sig till spets för André Eklundh i det efterföljande försöket, men fick nöja sig med en andraplats. Från vinnarhålet spurtade nämligen Zeta Wise As (e. Maharajah) förbi på upploppet – precis som när hästarna möttes i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal tidigare i år.
– Jag såg att André hade väldigt mycket kvar, men hon är otroligt kvick i 200 meter. Det här var plan A, men det brukar ju inte bli som man hade tänkt sig, sade Kevin Oscarsson som körde Fredrik Linders italienska till seger på finfina 1.11,3.

Hela vägen för Goop och Wäjersten

Bergsåkerstränaren Daniel Wäjersten går mot ett nytt rekordår och nu har han dessutom en häst i finalen av Stosprintern. Global Well Off (e. S.J.'s Caviar) ledde från start till mål i måndagens tredje uttagningslopp.
– Hon var naturligt startsnabb och sedan körde jag på lite säkerhet. Det är klart att hästen utvändigt utmanade rejält, men det kändes bra, sade Björn Goop som fick chansen bakom Wäjerstens märr.
– Det gick lugnt i några hundra meter efter det, men sedan blev det rejäl körning sista 700 meterna och hon gjorde det bra.

Global Well Off vann på 1.12 blankt före Dallas As som spurtade vasst från ledarryggen, men som inte hann ända fram.

Riordan mot ny seger?

Jerry Riordan har vunnit två av de tre senaste upplagorna av Stosprintern (med Treasure Kronos 2016 och Vamp Kronos 2018). Den här gången sätter Halmstadstränaren sitt hopp till Maggie Cash (e. Djali Boko) som spurtade hem det fjärde och sista försöket.

Där galopperade Bay View i spets i utgången av första sväng och i stället körde Örjan Kihlström till ledningen med Aleppo Pine. Hon fick sedan Fanny Chenal på sin utsida och dessa två var också främst vid upploppets början.

Då blandade sig Carl Johan Jepson in i leken. Han och Maggie Cash kom med bäst fart från kön och avgjorde loppet i god tid före mål. Segertiden skrevs till 1.12,1.
– Det var bra tempo och några som galopperade bort sig. Vi fick en vilsam löpning första varvet, men sedan var hästen riktigt bra. Hon visade att hon var starkast och bäst i dag, sade Jepson.

Fanny Chenal höll till andrapriset och en plats i finalen. Dit tog sig även Aleppo Pine som den högst seedade trean i måndagens försök.

Klara för finalen av Stosprintern

Aleppo Pine
Dallas As
Fanny Chenal
Fast Moving Cash
Felicity Shagwell
Global Well Off
Maggie Cash
Miss Golden Wine
No Matter
Zeta Wise As

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.