Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriären i fara för dansk derbyvinnare

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
En av Danmarks mest meriterade hästar, Repay Merci, kan ha gjort sitt sista lopp. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

En av Danmarks mest meriterade hästar, Repay Merci, kan ha gjort sitt sista lopp. Knud Mönsters stora stjärna och Derbyvinnare har åkt på en gaffelbandsskada, rapporterar danskhv.dk.

Publicerad:

Repay Merci vann danska derbyt år 2012 och hedershästen har gjort 90 starter med 3.729.136 danska kronor intjänat för sin tränare Knud Mönster på Skivetravet. Nioåringen gjorde sin senaste start på Drammen i mars men dessvärre kan det också varit hans sista. Danskhv.dk uppger att Repay Merci skadat sig i hagen och åkt på en gaffelbandsskada. 
– Nu får han vila ett halvår och sedan får vi se, men jag tror att det här kan vara slutet på tävlingskarriären för Repay, säger Knud Mönster till den danska sajten. 

Offshore Dream-sonen vann flera större lopp som fyraåring år 2012, med Derbyt som kronan på verket, och tjänade över en miljon danska kronor som sexåring år 2014 efter en lyckad Frankrikesejour.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.