Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriären över för dansk derbyvinnare

För tre år sedan vann han danska derbyt i överlägsen stil på nytt världsrekord. Sedan dess har det bara blivit några få starter för skadedrabbade Winston Sisu och nu är tävlingskarriären över, skriver travservice.dk.

Publicerad:

Winston Sisa (e. Ens Snapshot) vann Kriteriet som treåring och var klar etta i den danska fyraåringskullen år 2015. Han krönte en strålande säsong med seger i derbyt på världsrekordet 1.13,3a/3000 meter på Charlottenlund för sin tränare Jan Dahlgaard och vann sju av tio lopp det året. Fler segrar blev det aldrig. 

I januari 2016 såldes han till Frankrike och under de senaste åren har hästen haft stora skadebekymmer. Nu rapporterar sajten travservice.dk som haft kontakt med Winstons Sisas ägare, Ecurie Campus i Belgien, att hästen inte längre går i träning. 
– Det såg mycket lovande ut och vi har haft stora förväntningar på honom, men så slog han upp en gammal skada igen. Det har varit många behandlingar och det skulle vara en lång och vansklig process att åter försöka få honom i tävlingsform, skriver man till travservice. 

Sista starten gjordes den 22:e juli i fjol som oplacerad på Enghien för tränaren Marc de Cock. Totalt blev det tretton segrar på 26 starter och över två miljoner inkört. Nu väntar en i stället karriär som avelshingst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.