Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriären över för Longs stjärna

Foto: STEFAN OLSSON
Foto: STEFAN OLSSON

Volatile tog svensk galopp med storm och vann bland annat storloppet Meydan Classic i Dubai med 580.260 kronor i förstapris. Nu är dessvärre karriären över efter att fyraåringen återigen slagit upp sin knäskada.

Publicerad:

Det blev bara elva starter i karriären för Jessica Long-tränade Volatile. Fyraåringen efter Strategic Prince har fått återfall av den knäskada han dragits med tidigare och nu har kretsen kring hästen bestämt sig för att han gjort sitt sista lopp.
– Alternativet var att operera honom och ge det ytterligare en chans, men hästen har gett oss så mycket och vi kände att det inte var aktuellt. Förhoppningsvis kommer han att bli ridhäst hos en av tjejerna i stallet, annars hoppas vi att vi hittar ett annat bra hem till honom och att han får njuta av pensionärslivet. Det är en extremt rolig och fin häst att ha att göra med, säger Jessica Long.

Volatile imponerade mycket som treåring där han nästan sprang in en miljon kronor. Höjdpunkten var Meydan Classic i Dubai med 580.260 kronor i förstapris. Totalt blev det tre segrar på elva starter och 1.125.907 kronor insprunget.
– Höjdpunkterna med honom var många och de kom fort. Jag vidhåller att ett av de häftigaste loppen han gjorde var när vi åkte till Newsmarket med honom efter bara en start och som ett helt oskrivet kort. Segern i Dubai var också det en höjdpunkt så klart med allt vad det innebar, säger Jessica Long. 

Volatile startade senast på Bro Park den 9 september där han slutade tvåa bakom Land's End.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.