Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kärt återseende för Aronsson: "Förgyller vardagen"

Foto: Matilda Öhrman
Foto: Matilda Öhrman

Portad från fransk voltstart – men hjärtligt välkommen i Sverige. Tolvfaldiga miljonärskan Anna Mix är tillbaka i Sofia Aronssons stall.

Publicerad:

Efter tid nere i hemlandet Frankrike är Anna Mix åter på svensk mark. På sitt twitterkonto poserar nygamla tränaren Sofia Aronsson med det nu åttaåriga stoet och det var förstås ett kärt återseende för Axevallaproffset.
– Hon kom i natt och det är så klart kul att se henne. Hon är en jättetrevlig häst och förgyller ju vardagen när hon står här hos mig.

Även i fjol kom den tolvfaldiga miljonärskan till Aronsson på vintern. Då för att ladda upp inför Prix d'Amérique, men så är inte fallet i år. Anna Mix är nämligen portad från voltstart på Vincennes. I stället väntar ett lopp på svensk mark före vinterns stora mål, Prix de France som avgörs med autostart.
– Planen är att göra en start här hemma, sedan kommer jag att köra ner henne till Paris. Därefter får hon förhoppningsvis följa med mig hem igen om hon inte har något mer lopp där nere, men det tror jag inte. Det är lite oklart i nuläget, men tanken är att hon ska vara hos mig i sommar om jag har fattat det hela rätt, säger Sofia Aronsson.

I sin senaste start slutade Anna Mix sjua i nyårsaftonens Prix de Bourgogne som vanns av Propulsion.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.