Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kasserar in championatet

Foto: HANOLD/ALN
Magnus Jakobsson. Foto: HANOLD/ALN

Björn Goop åkte till New York för att köra Timoko. Därmed kunde Magnus Jakobsson pusta ut. Historien när Årjäng körs årsfinalen på söndageftermiddagen kan inte bli densamma som i Åmål nyligen, där Björn raketspurtade förbi Magnus och tog championatet i banans allra sista lopp för året.

Publicerad:

Magnus Jakobsson har 14 segrar på Årjängs travbana hittills i år. Han tar sitt andra championat på den värmländska gränsbanan mot Norge, 2011 bröt han Björn Goop-dominansen och blev då champion i Årjäng på 16 segrar. 

- Joran (V64-4) är min bästa vinstchans i årsfinalen. Jag såg henne vinna senast på Färjestad och blev imponerad, säger Magnus till rikstoto.no.

Han tror att stallets ”startsnabba men lite begränsade” Virginia Bell (V64-2) får vara nöjd med en bra placering och i övrigt har han haft otur med att få tre av sina V64-uppsittningar strukna.

I inledningen på dagen startar Jakobssons montéstjärna Almar som om han varit frisk och fräsch hela sommaren och hösten säkert varit med i lördagens monté-SM, som Rock Me vann. Almar startar idag istället (lopp 2), efter att ha varit borta från tävling sedan augusti.

- Almar har varit okurant, men är frisk nu och ska duga gott, hälsar Årjängs champion Magnus Jakobsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.