Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kastades in med kort varsel – klar för Amatör-SM

Foto: ALN
Annsofie Bergfelt vann med Fertilize Launcher och är således klar för Amatör-SM. Foto: ALN

Annsofie Bergfelt fick rycka in med kort varsel i Solvallas Amatör-SM-uttagning sedan Linda Höijer blivit sjuk. Det slutade med seger och en plats i Amatör-SM på Visbytravet senare under sommaren – tillsammans med Fertilize Launcher vann hon från dödens.

Publicerad:

Under onsdagskvällen kördes ett uttagningslopp till Amatör-SM. Annsofie Bergfelt fick vikariera bakom John Byström-tränade Fertilize Launcher (e. Gallant Baron) och hon gjorde det med den äran. Från dödens plockade ekipaget ned ledaren Highspirit och kom i mål på 1.13,9a/1.640 meter. Segern inbringade inte bara 40.000 kronor. Ekipaget är också kvalificerade för Amatör-SM som körs på Visbytravet den 28 juli.
– Linda blev magsjuk och jag fick frågan om jag ville köra. Det gick bra, jag hade en väldigt fin häst i bra form. Det var inte kul att få dödens, men hon var pigg hela vägen och det ska bli häftigt att vara med i Amatör-SM, sade Annsofie Bergfelt.

Amatör-SM körs som semi- och final den 28 juli på Visbytravet. I semifinalerna är förstapriset 25.000 kronor medan segraren i finalen plockar hem 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.