Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kattens smyger från tillägg

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Kattens Chamsin tillsammans med Tomas Rosén. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Tomas Rosén från Gävle gästar Eskilstuna med en V64-häst som han tränar, kör, äger och är uppfödare till. Vi tog ett snack med honom under eftermiddagen.

Publicerad:

Vad tycker du om uppgiften ikväll?
– Det är aldrig enkelt att stå tillägg och eftersom han normalt är bäst när han är med där framme är vi i behov av klaff. Senast tycker jag han var lite blek eftersom han borde ha hållit ryggen på Queer Fish. Det enda som tyder på att han ska vara bättre den här gången är att han fick en genomkörare senast och att det är lite tätare mellan starterna.

 

Efter strykningen av favoriten är han helt plötsligt singelstreck på vårt system, vad säger du om det?
– Oj, det var lite väl tufft kanske, men skulle han få de rätta ryggarna kan av avsluta bra och då finns det möjlighet att vi är med där framme eftersom motståndet är lämpligt. Jag ändrar ingenting vad gäller balans eller utrustning. 

 

Du har även Moon's Black Lady i lopp 10. Statusen på henne?
– Hon fick lite för tufft lopp senast och höll bra med tanke på det. Hon känns fin och har fått perfekt läge. Håller hon sig bara lugn i starten bör hon få bra lopp i främre träffen och då kan hon vara en outsider, säger Tomas Rosén. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.