Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kerwoods märr överlägsen

Foto: Mia Törnberg/TR Bild/Privat
Jody Jamieson körde Susanne Kerwoods sto till seger. Foto: Mia Törnberg/TR Bild/Privat

Susanne Kerwood var tisdagens svensk i Nordamerika. Hennes Jula Shes Magic var minst sagt frisk på bettet, men höll ändå undan till en bergsäker seger i Ontario Sire Stakes Gold.

Publicerad:

Mohawk Racetrack utanför Toronto stod värd för två försök för tvååriga ston i den penningstinna löpningsserien. I det första kördes Jula Shes Magic (e. Kadabra9 till ledningen av Jody Jamieson, men väl där blev Susanne Kerwoods häst pigg. Riktigt pigg.

Hon hade ett rejält försprång till övriga i utgången av första sväng, men en kurva senare var Ride to Justice nästan i kapp. Då ryckte Jula Shes Magic på nytt och till slut skilde det nästan sju längder i mål.
– Hon är en temperamentsfull dam, sade Kerwood i vinnarcirkeln.
– Hon är egen, det är något som är säkert, men det finns mycket i henne.

Segertiden skrevs till 1.11,5 över 1.609 meter och förstapriset var 54.000 dollar. Julas Shes Magic ägs av svenska Jula Racing som betalade 100.000 dollar för henne på auktionen i Lexington förra året. Det tvååriga stoet är den tredje avkomman till dollarmiljonärskan Windsong Soprano.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.