Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström: "Bästa chansen"

Foto: Maria Holmén, Travronden
Örjan Kihlström har många spännande chanser på V75 under lördagen. Foto: Maria Holmén, Travronden

Det vankas V75-finaler på Solvalla under lördagen och i vanlig ordning har Örjan Kihlström en hel del intressanta uppsittningar.

Publicerad:

Örjan Kihlström finns med i alla V75-lopp under lördagen, han inleder med att sitta upp bakom Voulez Vous som vann på V75 för tre starter sedan.
– Det är en häst jag aldrig kört tidigare och det finns inte mycket jag kan säga på förhand, säger Örjan Kihlström.

Kihlström fortsätter sedan med att köra Jörgen Westholms Bula Bula Am från tillägg i V75-2.
– Jag har inte kört hästen på länge, men vad jag förstår var hon lite sämre senast. Hon har gått bra innan och är en stark häst.

I V75-3 kör Kihlström Rolex Bigi som han sitter upp bakom för fjärde gången.
– Han har gjort det väldigt bra. Det är tuffa hästar emot i finalen, men klaffar det bara lite grann i loppet så kan han vara med långt framme.

I V75-4 är det Global Trader som får Kihlström i vagnen. Den fyraårige valacken vann på V75 så sent som i den näst senaste starten.
– Han har också gjort fina lopp på sistone och har fått ett bra läge i finalen. Klaffar det kommer han att vara med i den främre träffen.

I V75-5 är Kihlström mycket betrodd med Västerboonthenews från innerspåret.
– Han har fått ett kalasläge och visat strålande form på sistone. Jag hoppas att han kan vara lika bra igen och visst har han möjligheter att göra upp om segern.

I den sjätte V75-avdelningen kör Örjan Kihlström Love Matters.
– Han kändes väldigt fin senast i Oslo, men var lite för peppad och det blev galopp. Från det här läget bör han gå felfritt normalt sett, men det kan bli tufft att vinna. Jag tror att hästen kommer att göra ett bra lopp, men behöver som sagt tur under vägen.

För en knapp månad sedan vann Now Or Never Flair på V75 trots galopp under vägen. I V75-7 får ekipaget på nytt stort förtroende från spelarna.
– Han gjorde ett kanonlopp senast och har fått ett bra läge. Sköter han sig ska han normalt vara med långt framme han också.

Du har många fina chanser, vem tror du mest på?
– Jag tycker att det ser ut som att Västerboonthenews är bästa chansen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.