Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström: "Det är en gåta"

Foto: Travronden
Örjan Kihlström kommenterar avstängningen av fick på Vincennes under torsdagen. Foto: Travronden

Under torsdagen blev Örjan Kihlström avstängd under uppmärksammade former. På fredagen var han tillbaka Solvalla och vann två lopp och gav också sin syn incidenten med Propulsion.

Publicerad:

Det blev galopp för Propulsion efter 500 meter i Prix du Plateau de Gravelle under torsdagen i samband med att ekipaget kamperade om en position med Gabriel Pou Pou och Trebol. Domarna dömde, till mångas förvåning, Örjan Kihlström som den skyldige och han fick två dagars avstängning. Nu, ett dygn senare, ger han sin syn på saken.
– Vi blev rejält påkörda och Propulsion stördes helt enkelt till galopp, säger Örjan Kihlström.

Du blev avstängd i två dagar, hur ser du på det?
– Det är en gåta... Visst, det handlar bara om två dagar och det i sig är inte så mycket att bry sig om. Men jag tycker att det är märkligt.

Örjan Kihlström har varit en flitig besökare på Vincennes under vintern och deltagit i flertalet storlopp. Bland annat blev han fyra i Prix d'Amérique med nyss nämnda Propulsion, en prestation som var värd drygt 780.000 kronor. Kihlström själv är dock inte helt nöjd med vintermånaderna i Frankrike.
– Det har varit mycket stolpe ut i vinter. Men hästarna har känts riktigt bra. Vi får hoppas att vi får lite mer tur med oss på söndag i Prix de Paris. Lionel har sett riktigt fin ut och det kommer bli spännande att köra honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.