Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström om det svåra valet

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Örjan Kihlström hade ett svårt beslut inför Elitloppsförsöken. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Tidigare i veckan frågade Stefan Melander om Örjan Kihlström ville köra hans stjärnhäst Nuncio i Elitloppet. I går tackade Kihlström ja. Han säger så här om valet att inte köra Magic Tonight, som han i fjol vann med.

Publicerad:

I fjol vann Örjan Kihlström Elitloppet 2015 tillsammans med Magic Tonight. I går avslöjade Travronden att Kihlström inte kommer att köra fjolårsvinnaren i årets Elitloppsförsök. På söndag håller han istället i tömmarna bakom Stefan Melanders femåriga stjärna Nuncio.

Melanders förfrågan, om att överge tömföringen av Nuncio, kom till Kihlström tidigare i veckan. Först i går bestämde han sig om att anta uppgiften.
 
– Vi har diskuterat lite och jag har funderat ett tag, men det var först på söndagen som jag bestämde mig. Jag pratade förstås med Roger Walmann och Magic Tonights ägare Lennart Ågren innan jag tog det slutgiltiga beslutet, säger Örjan Kihlström till Travronden.
 
Är det popularitetens baksida? Att alla vill använda dina tjänster?
– Så kanske man kan tänka ibland. Det går ju bara att köra en häst i varje lopp, säger Örjan Kihlström.
 
Nuncio har i år vunnit sina samtliga fyra starter tillsammans med Stefan Melander. Magic Tonight har gjort två starter i år och båda gångerna har varit med Örjan Kihlström, där det i helgens H.K.H. Prins Daniels lopp blev en sjätteplats. Till programmet ”Sista Sväng” säger Kihlström att valet mellan att köra Nuncio och Magic Tonight inte har varit något lätt beslut.
 
– Det var ett tungt beslut att ta, visst är det så. Nu känns det som att Magic Tonight är på gång. Men med de problem som var i USA kan man inte vara helt säker på att han kan komma tillbaka i samma form som i fjol. Han kändes fin på Gävle, men man kan inte vara helt säker förrän han har blivit synad på riktigt. Samtidigt att få chansen att få köra en sådan häst som Nuncio är svårt att tacka nej till också, sade Kihlström.
 
Kihlström kommer även att köra Daniel Redén-tränade Propulison i Elitloppsförsök ett, där får han dessutom möta Stefan Melander som kör Volstead. Nuncio startar i försök två och det blir Kihlströms debut bakom femåringen.
 
– Nuncio är en väldigt komplett häst. Tarzan har ju tagit det väldigt lugnt från start med honom i de två senaste gångerna, han har visat att han är riktigt snabb från början också, utan att Tarzan har laddat för fullt. Hästen verkar klara av det mesta, sade Kihlström till Sista Sväng.
 
På frågan om vem han skulle välja av Propulsion och Nuncio svarade han:
 
– Det är omöjligt att svara på, för det första får vi se om vi tar oss till final med båda. Skulle det vara så då tar vi beslutet efter det, avslutade Kihlström.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.