Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström rörd efter Propulsions monsterinsats

– Jag fick svälja några gånger extra, den här hästen gör mig tagen.
Örjan Kihlström hade inte långt till tårarna efter att Propulsion vunnit Olympiatravet på ett närmast omöjligt sätt.

Publicerad:

Först nedbackad långt ner i kön för att sedan sändas fram via tredjespår redan 1700 kvar och nå dödspositionen dryga varvet från mål. Ändå lyckades Propulsion på något nästan omöjligt sätt hitta tillräckligt med krafter för att vinna Olympiatravet.

– Med en normal häst hade man bara fått åka hem efter den inledningen. Men Propulsion är otroligt stark och därför tror man fortfarande att det kan gå vägen. Det är ändå ingen normal häst som klarar ett sådant här upplägg, men Propulsion är inte av denna värld, sade Örjan Kihlström.

"Det mesta har sagts..."

Första 500 gick efter 1.09.9 och det inledande varvet på 1.11,0. En så bra häst som Cyber Lane fick dock ge sig i ledningen redan i början av upploppet. Det var istället Ulf Stenströmers Handsome Brad och franska Bahia Quesnot som från ledarryggen respektive tredje par invändigt närmade sig mycket sista 100. Men Propulsion gick inte att stoppa.

– Jag vill inte jämföra med andra bra hästar jag kört, men Propulsion tillhör de allra bästa. Det mesta har sagts om honom och det här var verkligen häftigt. Han är så här bra, fortsatte Örjan, som kunde notera segertiden till 1.10.9a/2140 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.