Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström tillbaka – så ser kusken på sina chanser

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

I går fick han stå över tävlingarna.
Nu är Örjan Kihlström redo för BC-finalerna.

Publicerad:

Bara ett par timmar innan gårdagens V75-tävlingar på Sundbyholm tvingades Örjan Kihlström att kasta in handduken. Han fick ersättas i sulkyn av till exempel Per Lennartsson, som förvaltade styrningen bakom Robert Berghs storfavorit Whipped Eggs på bästa sätt.
Ett dygn senare sitter Örjan Kihlström i bilen på väg till banan.
– Det har inte varit ryggen. Jag har haft någon annan skit i kroppen, säger Kihlström.
– Jag är ju på väg till banan nu, så jag ska köra.
Mår du bättre?
– Ja, det har blivit lite bättre dag för dag.
På förhand går han en riktigt läcker tävlingsdag till mötes. Utöver BC-finalisterna Conrads Rödluva, Aetos Kronos, Alaska Kronos och Forfantone Am ska kusken dessutom köra V75-favoriterna Cactus (V75-1) och Seismic Wave (V75-1) åt Timo Nurmos.
Vad ser du mest fram emot?
– Det är väl alla finalerna naturligtvis.
Har spelarna rätt i att det är Conrads Rödluva som är den bästa chansen?
– Ja, det är väl hon och Aetos Kronos tycker jag. 

Tror på felfri avgång

Vad gäller Aetos Kronos han nu gått från att vara storfavorit i Svenskt Travkriterium till att vara tredjehandare bakom storfavoriten Power och andrahandaren Brother Bill. Hästen galopperade bort sig i Kriteriet och faktum är att han inte ville sköta sig i försöket heller. Efter en rejäl tappstart kunde han och Örjan Kihlström ändå spurta in som tvåa i BC-semifinalen.
– Han ville inte vända upp helt enkelt.
Är det något som oroar i dag?
– Nej, jag hoppas inte att det ska vara några problem. Jag tror inte det heller.
Har du haft någon kontakt med Jerry Riordan efter semifinalen?
– Ja, vi har träffats på någon bana. Allt verkade bra lät det som, och hästen gick ju väldigt bra efter startdebaclet där.

"Han var inte lika vass den dagen"

Kihlström börjar spekulera i huruvida banan kommer att tillåta barfotakörning eller ej. För Aetos Kronos del är barfotabalans en gemensam nämnare för alla hans storsegrar i år. Efter finalfiaskot i Kriteriet gick hästen med skor runt om i BC-försöket på Axevalla i mitten av oktober. Då fick hästen nöja sig med en fjärdeplats efter en sämre prestation.
– Det är svårt att säga om det berodde på skorna. Han var inte lika vass den dagen och all balans var fokuserad på att han skulle sköta sig. Han gick med öppet huvudlag, fast huva och skor.
Men det skulle verkligen vara att föredra att han tillåts gå barfota?
– Jo, så är det väl så klart. Det är många hästar som kan var lite hämmade om man måste gå med skor.
Vad gäller Timo Nurmos duo Cactus och Seismic Wave är det första gången Örjan Kihlström kör.
– Jag har inga rapporter. Cactus vet jag har bra kapacitet, men formen är svårbedömd för mig. Hon galopperade i ledningen i sitt senaste lopp såg jag. Den andra hästen såg fin ut när den vann i Örebro, även om det var i lite enklare sällskap. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.