Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Killerin Eliitti till Haapakangas

Foto: Thore Larsson/ALN
Foto: Thore Larsson/ALN

Umåker-tränare Mika Haapakangas fick jubla i lördags Killerin Eliitti-segern med Special Promise (e. Mr Pine Chip).

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Santtu Raitala hittade ett bra slagläge i andra invändigt bakom Express Duo (e. Express It) och Special Promise spurtade via open strech till seger på 1.11,6/1640a. Segern var värd €20.000.
- Suur-Hollola i Lahti i början av juli är naturligtvis ett huvudmål. Jag har också anmält honom till Norbottens Stora Pris nästa lördag, sade Haapakangas.

Kari Lähdekorpi-delägde Regent Zet (e. Tibbe Lavec) avancerade till andraplatsen och var nära segern för Tommi Kylliäinen. Jonesy (e. Muscles Yanke) sprang först utvändigt och var tapper trea.

Antti Ojanperä-tränade Herbie Sisu (e. Here Comes Herbie) tog sin andra raka V76-seger. Ari Moilanen körde honom till ledningen. Listas Rafiki (e. Global Glide) gav en bra match, men Herbie Sisu höll till vinsten på 1.15,4/2140a.

Minto’s Daisy Star har börjat sin karriär strålande. 3-åriga Quite Easy-dottern vandrade först utvämdigt i Breeders Crown-serieloppet. Hon avgjorde redan på sista bortre långsidan och gick till en överlägsen seger på 1.16,1/2140a före Markku Nieminens Callela Eliza (e. Love You). B.W.T.Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) pullade i täten och tröttnade. Minna Piironen är uppfödare, ägare och tränare för Minto’s Daisy Star.

Dagens största överraskning var Vitters (e. Viesker) förlust i Gulddivisionen för kallblodiga. Elitkampen-segrare försökte spurta från andra ytter, men var ”bara” trea i mål. ”Han fick bettet på fel sidan av tungan och jag kunde inte köra honom som vanligt”, förklarade kusken Mika Forss. Camri (e. Cameron) snabbstartade till ledningen och vann säkert på 1.23,5/2140a för Tuomas Pakkanen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.