Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kim bakom Anna Mix

Foto: HANOLD/ALN
Kim Eriksson får köra Anna Mix på lördag. Foto: HANOLD/ALN

Det blir ingen Nuncio i guldloppet på Jägersro nu på lördag, men väl Prix d'Amerique-klara Anna Mix. Kim Eriksson får förtroendet i sulkyn!

Publicerad:

Med Erik Adielsson på semester fick Sofia Aronsson se sig om efter en annan kusk på Anna Mix. Valet föll på Kim Eriksson, som fick samtal från Sofia tidigare i dag.
- Jo, jag håller på att fylla i en etta just nu. Jag tänker definitivt åka till Jägersro. Anna Mix är den bästa häst som jag hittills blivit uppsatt på, säger Kim.

Hur känns det att få den här chansen?
– Givetvis är det stort för mig, men jag vet redan nu att Sofia vill ha ett väldigt försiktigt upplägg i den här Jägersrostarten eftersom Prix d'Amerique är det stora målet. Det är upp till mig att fösöka ge hästen ett sådant lopp och köra på chans. Även om det förstås samtidigt kan bli svårt att vinna. Men det får man ta en sådan här gång.

Vad har du fått för intryck av Anna Mix?
– En riktig tanks och väldigt bra häst. Det här ska bli jätteroligt.

Följande hästar är anmälda till Arvid Sternswärds Minne på Jägersro nu på lördag (lopp 7, V75-3, 2.140 meter auto, spårlottning senare i eftermiddag):

Allaballakaitoz
Anna Mix
Claes Boko
Dreams Take Time
Flex Lane
Nahar
Nothing But Class
Obi Wan
Olympic Kronos
Playing Tua
Spring Erom
Västerboonthenews

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.