Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kim Eriksson till 500

Foto: Maria Holmén
Kim Eriksson nådde milstolpen 500 segrar på Axevalla på måndagen. Foto: Maria Holmén

I fjol passerade han för första gången tio miljoner inkörda kronor under ett år, på måndagen nådde Kim Eriksson ytterligare en milstolpe. Segern med Vichy Grif på Axevalla var hans femhundrade i karriären.

Publicerad:

Handskadad i december, men nu tillbaka på tävlingsbanan. Med besked. På måndagen tog Kim Eriksson två segrar på Axevalla och den första av dem, med Sofia Aronssons Vichy Grif, var en minst sagt speciell sådan. Den var nämligen seger nummer 500 i ordningen för 33-årige Eriksson.
– Det var jättekul. När man gick i gymnasiet kändes det som ren formalia att klara av först 500 och sedan 1.000 segrar, men för varje år som gått sedan dess har man insett mer och mer hur svårt det egentligen är. Därför är jag är jättestolt över att passera den här gränsen, säger Kim Eriksson till Travronden.

Och med måndagens två segrar har du nu sex totalt under året. Flest av samtliga kuskar i landet hittills.
– Haha, ja, det stämmer. Och jag har ju inte nischat in mig på att släppa spets så jag får väl försöka att hålla fanan högt.

119 segrar och tolv miljoner kronor inkört i fjol. Hur ser målsättningen ut för 2018?
– Jag var trots allt bara med i elva av tolv månader i fjol, så jag tycker att det finns en realistisk chans att matcha eller till och med överträffa de siffrorna. Det är självklart det jag strävar efter, säger Eriksson och åsyftar den handskada han ådrog sig i december och som höll honom borta från tävlingssammanhang i en månads tid.
– Det känns helt vettigt med handen nu. Och har jag ju faktiskt bättre statistik efter skadan än innan så det var tydligen bara gynnsamt.

FAKTA

Kim Erikssons 2017

Starter: 967
1:a:119
2:a: 88
3:a: 90
Segerprocent: 12
Inkörda pengar: 12.083.196 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.