Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kim skrällde i silver

Foto: HANOLD/ALN
Kim Eriksson agerade skrällkusk på Mantorp. Foto: HANOLD/ALN

En riktig jätteskräll signerad Kim Eriksson blev det i silverdivisionsförsöket (V75-5) på Mantorp genom norska Stoderbyvinnaren This Is It N.O.

Publicerad:

Sexåriga stoet This Is It N.O. (e. Revenue) vann norska Stoderbyt 2015 i regi Bo Westergård. I eftermiddag gjorde hon sin första start för Nyköping Falster-tränaren Martin Hansen, som inte visste mycket om hästen på förhand.
– Hon kom från Italien för två veckor sedan, men skulle vara i fin form, varför jag valde att anmäla redan nu, berättade Martin Hansen på förhand för TV 4.
Onekligen var formen fin! När det strulade för både Fossens Bonus och Martin Hansen-tränade Aron The Baron visade sig nämligen This Is It N.O. starkast till slut efter en spårsnål resa av Kim Eriksson.
– Jeanette Hansen sade att det var en bra häst som är snabb, men som kan vara lite osäker i första kurvan. Jag hade Make It Quick kvar att tampas med till slut och den är ju verkligen tuff, så jag kunde aldrig vara säker på segern, kommenterade Kim Eriksson.
Tapperhetsmedaljen gick till Make It Quick som tvåa medan Fossens Bonus fick för sent fritt för att kunna bli bättre än trea. Segertiden stannade vid 1.12,9a/2.140 meter och förstapriset var 125.000 kronor.

Örjan Kihlström bjöd Roger Walmann-tränade Ottens Casher (e. Ready Cash) på en perfekt smygresa i tredje par invändigt i det inledande bronsförsöket (V75-1). När Perfect Dynamite galopperade mitt på sista bortre långsidan fick Örjan fritt fram och kunde sedan avgöra säkert sista 50 mot ledande Je T’Aime Ruinart och ”dödenshästen” M.T.King Of Cash.
– Han är lite svår med voltstart, men gick iväg felfritt den här gången. Nu hade vi tur med löpningen, men han slog ändå bra hästar, kommenterade Örjan Kihlström, som kunde notera segertiden till 1.14,4/2.640 meter.
Ottens Casher segrade i både försök och final i klass I i september förra året, men det här var första fullträffen i brons. Och även sista chansen i den klassen.
Test Drive (e. Gigant Neo) fick verkligen inte bluffa sig till segern i klass I-försöket. Först fick han försvara ledningen mot favoriten Springfield och fick sedan utvändig uppvaktning av Granat Graff på slutrundan. Trots det kunde Örjan Kihlström styra Stefan Melanders fyraåring till seger. Trots ett hårt tempo höll hästen farten den sista biten och kunde freda sig mot tvåan Springfield som hade fått ett lopp i rygg på vinnaren. 
– Han var otroligt starkt alltså, fick öppna stenhårt och fick en tryckare mitt under loppet. Han höll farten bra, sade Örjan Kihlström.
Även om insatsen var ett rejält steg i rätt riktning så fick Test Drive ändå kämpa lite med travet den sista biten. 
– Helt klockrent var det väl inte, fortsatte Kihlström.
Segertiden skrevs till 1.13,4a/2.140 meter. 

Jörgen Westholms Flash Hammering (e. Orlando Vici) bjöd på en strålande intryck i klass II-försöket. Tillsammans med tränaren fick hästen ett perfekt lopp i andra utvändigt och kunde därifrån attackera på den sista bortre långsidan. Ledande J.H.Mannerheim, som fick ta över ledningen varvet från mål, svarade med galopp i slutsvängen och Flash Hammering kunde då gå undan till en bekväm seger i årets andra start.
– Efter årsdebuten, där han levererade en fantastisk spurt, blev vi sugna på V7. Det kändes jättebra, han kändes fin hela vägen och jag hade en bra känsla, sade Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.
Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.140 meter. 
Det blev en härlig tvåhästarsduell i lördagsloppet (V75-3) mellan ledande Timo Nurmos-träningen Jaques Noir (e. Orlando Vici) och Stefan Melander-tränade D.D.’s Perseverance (andra ytter). Den sistnämnde såg ut att kunna koppla segergreppet mitt på upploppet, men Jaques Noir visade fin löpskalle genom att hålla nosen först.
– Han är lite strulig som häst, så jag var inte helt säker på att vi skulle kunna komma till spets. Det stod och vägde, men hästen kämpade väl hela vägen in i mål, kommenterade Ulf Ohlsson, som vann på 1.15,2/2.640 meter.
Jaques Noirs mamma Even Southwind (e. Alf Palema) har bland annat också lämnat miljonären Even’s First Boy (e. Ken Warkentin).

Det syntes att Fredrik Perssons sto hade tjänat mest pengar i fältet i fyraåringsloppet (lopp 4). Tillsammans med tränaren satt hon sist utvändigt varvet från mål. Då drog Fredrik Persson i högertömmen och sedan var det inget snack. Ultra Bright (e. Zola Boko) hade knäckt ledande O.M.Dont Cry mitt i slutsvängen och sedan kunde hon gå undan obekymrat över upploppet. Segern i loppet för fyraåriga ston betalade 100.000 kronor och den togs på kilometertiden 1.14,4/2.160 meter. 
– Hon har tagit ett steg till i år och det ska bli spännande att se vad det blir av det här året, sade tränare Persson i vinnarcirkeln.
– Hon stod väldigt bra inne i loppet, men hon vann också enkelt, fortsatte tränaren. 
Persson höll med om att Stochampionatet är ett givet mål.
– Vi får väl försöka ge Puros häst (Cash Crowe) en match.

Rätt rad V75-rad: 1-5-6-4-2-8-10
Utdelning
7 rätt: 2.156.547 kr
6 rätt: 3.886
5 rätt: 180 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.