Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kjell O Jonsson avliden: "En riktig hästkarl"

Foto: MIA TÖRNBERG/TR MEDIA
Kjell O Jonsson jublar efter K.A.Onlines V75-seger på Gävletravet år 2013 med Sören Eriksson i sulkyn. Foto: MIA TÖRNBERG/TR MEDIA

Dalatravet har sorg efter att Rommetränaren Kjell O Jonsson hastigt avlidit i sitt hem.
– Jag kommer alltid minnas Kjell som en glad prick. En människa som spred glädje, säger bästa kompisen Anders Lundin.

Publicerad:

I söndags skulle Rommetränaren Kjell O Jonsson ha startat sin Stommens Berta i ett av uttagningsloppen till Kriteriestoet. Han kom aldrig till Dannero och hästen ströks.

Kjell O Jonsson hittades senare på dagen avliden i sitt hem.
– Det är så tragiskt. En nära vän sedan 35 år tillbaka som inte längre är med. Ingen vet dödsorsaken, men vi var jämngamla så det är klart att man får sig en tankeställare, säger bästa kompisen Anders Lundin.

Han beskriver Jonsson som en tränare som fick fart på många hästar där andra misslyckats.
– Han har verkligen fått fart på många konstiga hästar. Han började ju jobba som ung hos Jan-Ivan Eriksson i Östersund och sedan hos Einar Magnusson. Det var två av de bästa och Kjell blev en riktig hästkarl. Man minns förstås King One som var en slakthäst som han fick att tjäna över tre miljoner. Det var helt otroligt, säger Anders Lundin.

År 2005 hade Jonsson sitt bästa år som tränare och stallet drog in 1 419 350 kronor. Några år senare, 2008, var Kjell O Jonsson kung på Vincennes för en dag när hans Vimseld slog till i Prix des Pays Nordiques till 47 gånger pengarna med Franck Nivard i sulkyn. Segern var värd drygt 94 000 kronor.
– Kjell hade aldrig hästar efter Muscle Hill eller Ready Cash. Han fick in hästar från andra- och tredjehandssorteringen. Det var som sagt hans styrka att få till sådana hästar, säger Anders Lundin.

Kjell O Jonsson blev 64 år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.