Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kl 16.20 här för att stanna

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

V75-tiden 16.20 kontra 14.30 vilket var inlämningsstopp tidigare har mött stor kritik runtom i travsverige.
Nu har analysen gjorts kring de frågor som ställdes om "mjuka värden" i Svensk Travsports enkät som gjordes tidigare i år.

Publicerad:

I ett pressmeddelande skriver Svensk Travsport att tiden 16.20 för V75 kommer att fortsätta, även fortsättningsvis.
– Det här har varit ett tufft beslut att fatta, men ATG är bestämt i sin övertygelse att starttiden 16.20 är en av nycklarna till den positiva spelutvecklingen som varit på lördagar och även om motståndet bland våra medlemmar och aktiva är i enkätsvaren är övervägande, så finns det delade meningar om starttiden, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.
De väljer att lyfta fram publikfrågan. Där har de mycket att arbeta med framöver. Så som det sett ut under de senaste tolv månaderna har publiksiffrorna fallit hastigare än tidigare.
– Svensk Travsports styrelse får på mötet den 26 oktober ett antal konkreta publikåtgärder att ta ställning till. Vi jobbar på att få loss pengar, men utan att behöva låna från pokalåret, för att göra bättre evenemang på lördagar för banpubliken, fortsätter Lindberg.
För ATG har givetvis omsättningen på V75, som ökat, varit en stor faktor i att fortsätta med tiden 16.20.
– V75 hade haft en vikande trend omsättningsmässigt och den nya startiden klockan 16.20 var en av flera åtgärder som genomfördes i fjol. Därefter har omsättningen gått uppåt. ATG är helt övertygade om att starttiden är en så viktig komponent i den omsättningsökning vi ser att det är en för stor risk att ändra på konceptet nu. Det finns däremot ingen prestige i klockan 16.20 och ser vi att omsättningen sjunker, och vi kan härleda detta till starttiden, så kommer vi givetvis att lyfta frågan, säger ATG:s VD Hans Skarplöth.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.